Університет реалізовує програму транскордонного співробітництва «Румунія-Україна 2014-2020»

Голова Верховинської РДА Олег Лютий, 3 травня 2018 року, провів зустріч з представниками Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серед них: Побігун Олена Володимирівна - доцент кафедри туризму ІФНТУНГ, Білоцький Олександр Вікторович - доцент кафедри соціальних комунікацій та права ІФНТУНГ, Побігун Сергій Андрійович - доцент кафедри маркетингу і контролінгу, Гресько Уляна Зіновіївна - доцент кафедри обліку і аудиту ІФНТУНГ.

Основна мета візиту науковців – налагодження  співпраці протягом 2018 року та реалізація програми транскордонного співробітництва  «Румунія-Україна 2014-2020». Присутні обговорили ряд ключових питань, серед яких: розробка туристичних маршрутів Бистрець-Дземброня, відзначення 130 річниці від народження автора найбільшої епопеї про гуцульський край Станіслава Вінценза та відновлення кімнати-музею в честь «Гомера Карпат»,  святкування 80 річниці створення Обсерваторії на горі Піп Іван.

Також учасники зустрічі вели мову про туристичний маршрут вузькоколійної дороги до Румунії та розробку перспективних планів для інфраструктурних проектів. Окремою темою зустрічі було налагодження співпраці щодо розробки маркетингової стратегії просування Верховинського краю, як туристичної перлини Карпат. В результаті обговорення сторони домовились про проведення наступних зустрічей, які дадуть змогу посилити плідну співпрацю та реалізувати заплановані кроки.

 

Представники ІФНТУНГ та голова Верховинської РДА Олег Лютий.

Українська