Випускниця ІФНТУНГ робить успішну кар’єру в супутниковій компанії Фінляндії

В Інституті економіки та менеджменту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулась цікава зустріч студентів і викладачів кафедри обліку і аудиту із своєю випускницею (група ОА-07-3) — Дзікунською Лесею.

Після закінчення ІФНТУНГ Леся вже працювала в кількох світових компаніях і відвідала 33 країни. Випускниця цікаво й мотиваційно розповіла про своє професійне становлення, власну працю над розвитком особистих навиків як професійних, так і непрофесійних (soft skills). Відзначила, що ще під час навчання зрозуміла, чим вона хоче займатись в житті і послідовно робила відповідні кроки, щоб цього досягнути. Вона вважає, що навчання в університеті дало їй багато знань, які зараз використовує в своїй роботі. З позиції людини, яка провела дуже багато співбесід при прийомі на роботу працівників з багатьох країн світу, вона  порадила сьогоднішнім студентам більше працювати над особистим розвитком і ростом, а також не боятись щось змінювати у своєму житті. На власному прикладі доводить, що якщо є бажання, можна досягнути будь-якої мети. Але цей шлях не буває без докладання своїх зусиль.

Довідково. Після успішного завершення навчання в університеті Леся пройшла річне менеджмент-стажування в м. Хайдерабад (Індія) у найбільшій ІТ-компанії в Індії — Tata Consultancy Services на позиції ACE program coordinator and HR unit associate lead at Resource Management Group як член AIESEC. У 2016 році одержала диплом магістра з управління персоналом та організаційного розвитку у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету. Працювала HR-менеджером у компанії Romexsoft, там вона впроваджувала основні HR процеси. Також 3 роки Леся працювала у компанії SoftServe, де займалась розвитком програми - Global Mobility. 

Зараз Леся проживає в столиці Фінляндії Гельсінкі й працює HR-менеджером у компанії ICEYE – першій комерційній супутниковій компанії Фінляндії, яка відома своїми планами зі створення групи низькоорбітальних радіолокаційних супутників дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) (спостереження за поверхнею Землі авіаційними і космічними засобами, оснащеними різними видами знімальної апаратури). Зокрема, компанія створює сервіс на основі мікросупутників, які практично в режимі реального часу можуть надавати різноманітну інформацію з космосу. Ці супутники завдяки новаціям в технології радарного знімання (SAR) здатні робити чіткі знімки навіть за поганих погодних умов і в темноті. Цей новий інформаційний сервіс може бути використаний не тільки для моніторингу клімату і стану навколишнього середовища, проведення рятувально – пошукових операцій, але й для задоволення бізнес потреб логістики, енергетики, страхування, сільського, лісового господарства тощо. Перший супутник уже запущено. Незабаром черга наступного. 

Бажаємо Лесі й надалі не меншого завзяття у реалізації власних планів!

              

Українська