28 жовтня відбулось відкриття виставки “НЕЗВІДАНА ВОРОХТА“, організована кафедрою архітектурного проектування

На виставці представлено результати спільної науково-практичної експедиції студентів Відділу Архітектури Краківської Політехніки, студентів Відділу Архітектури Політехніки Вроцлавської та студентів Інституту архітектури, будівництва і туризму ІФНТУНГ, яка відбулася у липні 2016 року у смт Ворохті.

Експонатами виставки є: архітектурні інвентаризації історичних будинків, шкіци і зарисовки, які мають об’єктивний характер і показують стан збереження пам’яток та творчі плакати, які відтворюють враження польських студентів про Україну.

Упродовж 7-ми років студенти-архітектори трьох згаданих навчальних закладів досліджують цінну історичну архітектуру Гуцульщини. За ці роки проведено кілька спільних інвентаризаційних практик. Дослідження збереженої цінної забудови періоду сецесії та модернізму (1900-1939рр.) проводились в Татарові, Яремчі та Ворохті. Проведено архітектурні обміри кількох десятків об’єктів, також складено фотореєстр з описовою частиною існуючого стану, виконані рисунки і обмірні креслення цінних історичних об’єктів.

Результати досліджень презентувалися на кількох наукових конференціях і виставках у Івано-Франківську та Кракові. 

Українська