Їм – все до снаги!

Проект «Україна – Норвегія» з перепідготовки й соціальної адаптації військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні розпочинає новий етап програми: позаду – шість випусків її вихованців, сьогодні до неї долучається новий набір. Тридцять слухачів, які пов’язують своє майбутнє із самостійним провадженням бізнесу чи іншими якісними змінами в житті, прийшли в стіни Івано-Франківського національного технічного університету зі своїми мріями і планами. Допомогти їх реалізувати – ось мета фахівців, залучених до викладання на курсі.

Координатор програми в ІФНТУНГ, проректор  з науково-педагогічної роботи Максим Карпаш розповів «новобранцям», що очікує їх впродовж трьох місяців інтенсивного навчання: лекції з основ підприємництва,  менеджменту підприємницької діяльності та фінансового менеджменту, маркетингу, бухгалтерського обліку, управлінських та юридичних аспектів власної справи, енергоефективності й енергоощадності, стратегії сталого розвитку, ділової англійської; а також тренінги, воркшопи, зустрічі з успішними підприємцями – все, що ініціюватимуть самі слухачі, і що буде корисним надалі в їхньому самостійному  плаванні в бурхливому морі ринку праці.

Правильно вибрати курс і «поставити вітрила» вони  зможуть, розробивши власний бізнес-план під опікою наставників з ІФНТУНГ, українських університетів-партнерів та університету NORD (Норвегія), які ділитимуться з ними знаннями в царині підприємництва та лідерства. А успішні випускники програми минулих років розкажуть на зустрічах про власний досвід реалізації знань, набутих раніше на таких же заняттях.

Психологічну реабілітацію,  яка також пропонується курсантам, цього разу можна вважати поглибленою. Менеджер проекту Ольга Попович розповідає, що підписано меморандум про співпрацю з Реабілітаційним центром для учасників АТО та їхніх сімей  «Бандерівський схрон», яка передбачає для тих слухачів, які потребуватимуть спеціалізованої психологічної допомоги, можливість отримати її від фахівців, з якими співпрацює центр.

Втім, не навчання єдиним живе проект «Україна-Норвегія» в ІФНТУНГ. Організатори планують для його учасників цікаві сімейні заходи, екскурсії науковим містечком «Нова Енергія» - такий собі тім-білдинг, в результаті якого курсанти перетворюються на велику, згуртовану спільноту друзів, на яких можна покластися у найскладніших життєвих випробовуваннях. Напевно, їх попереду буде чимало, але вихованці проекту знають точно: їм до снаги подолати всі перешкоди й досягти омріяних висот.

 

 

Українська