ІФНТУНГ – лідер післядипломної освіти України!

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу долучився до роботи ХХХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра – 2019» , яка проходила у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (м. Київ). Захід відбувся за організації Товариства «Знання» й за підтримки та участі Міністерства освіти і науки УкраїниНаціональної академії педагогічних наук України. Мета проведення виставки: залучення суспільного інтересу до освіти, пропаганда досягнень України в цій сфері, формування єдиного українського освітнього простору; інформування молоді про можливості отримання професійної освіти в Україні та за кордоном; презентація вітчизняних та закордонних навчальних закладів, молодіжних програм, програм обміну студентами та учнями, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді, проведення семінарів і круглих столів з питань подальшого розвитку системи освіти, міжнародного співробітництва та впровадження сучасних інноваційних освітянських технологій.

Окрім України, у виставці взяли участь більше 70 закордонних університетів та організацій з Німеччини, Греції, Литви, Словаччини, Іспанії, Великобританії, Кіпру, США, а також провідні українські освітні агенції.

ІФНТУНГ постійно представляє свої освітні та наукові здобутки на виставках такого рівня. Цьогоріч потенціал університету представляла делегація у складі: директора Інституту природничих наук і туризму В. Г. Омельченка, начальника відділу інформації та зв’язків з громадськістю І. І. Ковбанюка, заступник відповідальоного секретаря приймальної комісії ІФНТУНГ А.Р. Юрича.

За підсумками конкурсу розробок навчальних закладів, ІФНТУНГ удостоїли почесного звання «Лідер післядипломної освіти України».  Справжнім досягненням став здобутий Гран-Прі у номінації «Досягнення у працевлаштуванні випускників ВНЗ».

Нагороди справді заслужені, адже завдяки клопіткій праці професорсько-викладацького складу та працівників ІФНТУНГ станом на сьогодні університет співпрацює з-понад 190 підприємствами та установами, які є потенційними роботодавцями. Щороку кількість підприємств поповнюється - тільки за 2018 рік список збільшився на 12 установ. Підтвердженням того, що університет активно працює над працевлаштуванням студентів є впровадження дуальної освіти, коли певну частину часу студенти отримують знання в аудиторіях, а іншу - на виробництві чи підприємстві. Показово є те, що ІФНТУНГ лідирує серед ЗВО Прикарпаття в рейтингу Топ-50 ЗВО України за оцінками роботодавців.

Післядипломну освіту в університеті забезпечує Інститут післядипломної освіти, який створений для практичного втілення концепції вищої багатоступеневої інженерно-технічної освіти та неперервної фахової підготовки за всіма базовими спеціальностями університету.

Також приємно відзначити, що представників ІФНТУНГ, які внесли найбільший вклад у підготовку на виставку тематичної експозиції та матеріалів на конкурс у номінації «Лідер вищої освіти України», нагороджено дипломами.

 

Українська