ІФНТУНГ та ІТ-кластер готуватимуть фахівців відповідно до потреб ринку

У рамках співпраці Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та Івано-Франківський ІТ-кластер розпочали сертифікатну програму «Курси Java».  

Так, 8 листопада, в Науковому містечку «Нова Енергія» відбувся перший воркшоп «Java» для початківців у світі ІТ, які хочуть стати Java Developer.

Привітав присутніх проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаш М.О., відзначивши: «Сьогодні у нас важлива подія, яка знаменує собою початок реалізації програми співпраці між ІФНТУНГ та ІТ-кластером за посередництва громадської організації. Без сумніву, це багатообіцяючий проект, оскільки крім навчань, які він передбачає, ми, таким чином, плануємо посилити можливості слухачів курсів у пошуках високооплачуваної роботи у відповідній сфері, готувати фахівців відповідно до нових вимог ринку праці, а з іншої сторони  ̶  підвищити кваліфікацію викладачів університету. Це є приклад реальної співпраці освіти, науки та бізнесу задля розвитку IT-сфери».

Спочатку викладач курсів Java та спікер воркшопу, проф. Лютак І. З. детально розповів присутнім про їх структуру: «Курси ми спланувати так, щоб вони починались від самого початку до того рівня, який мав би бути на початок вступу на курс в ІT академію «SoftServe». Зокрема, програма курсу Java передбачає: об’єктно-орієнтонтоване програмування, що включає як реалізацію підходу мовою Java, так і ООП  підхід до розроблення програмних продуктів; основи мови Javа; розроблення програмного продукту в команді; робота з базою даних; розроблення веб-програм (сервлети); робота із експертом із ІТ компанії при розробленні програмного продукту; абстрактні класи і наслідування; пакети і сервлети; виключні ситуації / Робота з базою даних; SQL/База даних/ DAO; Generics / Файли; робота на розробленням функціоналу проекту.

Опісля, в процесі воркшопу, присутні дізнались від Ігоря Зіновійовича про: основні напрямки роботи Java Developer, які в себе включають роботу в командному проекті; основні підходи по початку планування роботи; найбільш широко вживані шаблони об'єктно-орієнтованого програмування; роботу з базою даних; створення веб-аплікації. Слухачі також отримали практичний досвід  ̶  створення діалогової аплікації в текстовому форматі.

Доступна пряма трансляція воркшопу «Java»:

 

Українська