ІФНТУНГ поділився успішним досвідом реалізації проектів

В рамках Дня міста в Івано-Франківську на базі Торгово-Промислової Палати відбувся масштабний форум інвестиційного розвитку «Investment Тalks» за участю представників влади, авторів успішних проектів, науковців та іноземних партнерів. Захід організований UkraineInvest та Міжнародним самітом мерів за підтримки Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Передумови зацікавлення іноземних компаній в розвитку проектів муніципальних та регіональних рівнів в Україні, успішні практики реалізації проектів – саме про це говорили на форумі.

Відомо, що в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу науковці активно працюють над розвитком регіону, співпрацюють з державною владою та органами місцевого самоврядування, а також мають уже чималий успішний досвід в реалізації проектів. На запрошення організаторів від університету в заході взяв участь проректор з науково-педагогічної роботи, професор М. О. Карпаш. Він розповів про ідею створення та успішне функціонування цікавого й інноваційного соціального стартапу – Наукового містечка «Нова Енергія», що функціонує на базі ІФНТУНГ з 2016 року. Це єдиний в Західній Україні заклад такого типу. Основна ідея – сприяти поширенню знань про науку, породжувати інтерес до неї та до технологій у школярів. Щороку науковий центр відвідують понад 10 тисяч осіб.

На заході також говорили про основні світові тенденції та про те, яким чином Україна їм слідує. Світ швидко змінюється, а серед основних спрямувань - зростання кількості та значення технологічних компаній та їхніх виходів, збільшення популярності «чистої» їжі та трансформація вищої освіти.

Українська