ІФНТУНГ на IV Всеукраїнському фестивалі інновацій

Представники від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – голова Ради молодих вчених Богдан Міщук та завідувач кафедри прикладної економіки Уляна Бережницька взяли участь у IV Всеукраїнському фестивалі інновацій, що традиційно проходить у рамках Дня науки.

Мета заходу – розвиток культури академічного підприємництва, популяризація розробок вітчизняних вчених та інноваторів, залучення інвесторів до фінансування впровадження новітніх проектів. Загалом, на цю масштабну подію українські винахідники та інноватори збираються, щоб представити свої найновіші розробки в сфері IT, медицини, екології тощо.

Всеукраїнський фестиваль інновацій відбувається вже четвертий рік поспіль і цьогоріч зібрав рекордну кількість заявок – 250. Загалом заявки на фестиваль подали 75 закладів освіти, зокрема, 61 ЗВО, 30 наукових установ та 12 підприємств. 

На урочистому відкритті виступив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який запевнив присутніх, що уже восени 2019 року розпочне свою роботу Фонд підтримки інновацій і стартапів, який буде розпорядником близько 400 млн. грн. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, під час вітального слова наголосила, що фестиваль постійно зростає, збільшує свої масштаби і сьогодні кількість учасників наближається до 1000. Прийшла підтримати молодих винахідників і Міністр фінансів України Оксана Маркова.

У рамках заходу відбувся круглий стіл на тему: «Розвиток академічного підприємництва в закладах вищої освіти та наукових установах України», від ІФНТУНГ було представлено доповідь на тему «Особливості та переваги академічних бізнес-інкубаторів в системі вищої освіти України» (доповідач  - доц. Уляна Бережницька). На конкурсі стартап-проектів від ІФНТУНГ представлений проект кафедри прикладної економіки «Бізнес-школа для підлітків». Університет долучився до участі і в конкурсі інноваційних проектів, зокрема представив проект «Комплексна підтримка малого і середнього підприємництва Прикарпаття шляхом створення та забезпечення функціонування обласного кластеру «Система консалтингових послуг».

Наголосимо, що найкращі роботи конкурсу були представлені 20 командами-фіналістами конкурсу, серед яких переможцем визнали проект CamTouch (портативний пристрій, що дозволяє будь-який монітор чи проектор перетворити на інтерактивну дошку).

Українська