ІФНТУНГ на варті незалежності держави!

Символічно, в День Незалежності України, на кафедрі військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулося урочисте прийняття Військової присяги. Цього дня 122 студенти, які пройшли навчальні збори й успішно завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу, присягнули бути вірними захисниками української держави, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності: «Я, вступаю на військову службу і урочисто присягаю Українському народу завжди бути вірним і відданим, обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність. Сумлінно й чесно виконувати військовий обов’язок, накази командирів, неухильно додержуватися Конституції України та законів України, зберігати державну таємницю. Присягаю виконувати свої обов’язки в інтересах співвітчизників. Присягаю ніколи не зрадити Українському народові!» Промовляючи ці важливі слова, студенти запевнили, що кожен із них докладе максимум зусиль для досягнення найкращих показників у військовій службі та принесе значну користь державі.

Загалом до проходження навчальних зборів були залучені студенти п’яти закладів вищої освіти Івано-Франківська та громадяни, які раніше здобули вищу освіту з освітнім ступенем не нижче бакалавра та виявили бажання отримати офіцерське звання. Саме навчальні збори завжди були основним іспитом, адже це завершальний етап перевірки знань і закріплення всіх практичних навичок, отриманих під час вивчення військових дисциплін.

Церемонія прийняття Присяги відбулась в урочистій обстановці. З теплими вітальними словами та настановами до курсантів звернулись: перший проректор ІФНТУНГ, проф. Олег Мандрик, проректор з науково-педагогічної роботи, учасник АТО, доц. Сергій Куровець, начальник кафедри військової підготовки, полковник Андрій Станецький, заступник начальника кафедри військової підготовки, підполковник Дмитро Лісафін, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло, в.о. начальника Івано-Франківського гарнізону, заступник обласного військового комісара, полковник Юрій Верановський, директор Івано-Франківського юридичного інституту НУ «ОЮА», доц. Роман Савчук, проректор з соціально-виховної роботи Івано-Франківського університету Короля Данила, доц. Олег Андрухів. Всі вони беззаперечно підкреслили значення Військової присяги для сумлінного, самовідданого служіння Україні, а також закликали твердо й непохитно стояти на сторожі свободи та незалежності нашої держави.

Після проведення урочистих привітань представник духовенства, капелан Івано-Франківського гарнізону о. Михайло благословив молоде поповнення.

Після присяги на вірність Українському народу, студенти пройшли урочистим маршем, демонструючи військову виправку та чіткий стройовий крок, що підкреслює високий рівень підготовки майбутніх офіцерів.

Відзначимо, що випускники кафедри військової підготовки є потенційним кадровим резервом для відповідних державних установ: Міністерства оборони України, Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України та інших. Студенти нашої кузні офіцерських кадрів, як майбутні офіцери запасу та військові фахівці служби паливно-мастильних матеріалів, забезпечують не тільки обороноздатність, подальший розвиток і незалежність нашої держави, а й самовіддано працюють над здобуттям енергетичної незалежності.

Батьки, близькі та друзі спостерігали за урочистостями зі сльозами радості та гордості, адже їхні близькі люди зробили один із найвідповідальніших кроків у своєму житті – дали непорушну клятву патріота нашої держави!

Вітаємо молодих офіцерів і бажаємо ясного неба над Україною та можливості застосовувати здобуті знання тільки задля мирної розбудови нашої незалежної країни!

Слава Україні!

Українська