ІФНТУНГ долучився до урочистостей з нагоди ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

З нагоди відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулись урочистості. За організації кафедри філології та перекладу  та участі студентської спільноти була підготовлена міні-конференція на тему «Шевченко в українському вимірі». Студенти групи МН-18-1 представляли свої перші дослідження та виступили з доповідями, тематика яких була доволі складною:  «Доля в поезії Шевченка» (Колодніцька А. та Шкрібляк М.), «Шевченко як символ України» (Кузів А.), «Лексичне багатство творів Шевченка» (Говзан М.), «Маловідомі факти про життя і творчість Шевченка» (Андрухів Д.).

Студенти Коцаба Н. та Дідушик К. зробили вибірку крилатих висловлювань про Тараса Шевченка видатних людей світу. А ще була висока поезія, яку декламували студенти гр. МН-18-1 (Надія Мосорко, Маріанна Катрич) та гр. ІС-18-1 (Янишин Степан), і музика. Окрасою художньої частини заходу стала пісня у виконанні Христини Широкої (МН-16-1) – позаминулорічної переможниці конкурсу імені Тараса Шевченка, яка завітала у гості.

На урочистостях було багато творчих знахідок –  креативне інтерв’ю з Кобзарем, яке організували студенти Христина Стоколоса та Віталій Крошний. І, звичайно, книжкова виставка творів Шевченка і про нього (особлива подяка бібліотекарям НТБ ІФНТУНГ - Луців І. та Яремійчук Л.), яка у наш вік смартфонів та гаджетів, дозволила доторкнутись рукою до слова Великого Поета  України. Атмосферності додали неперевершені українські вишиванки учасників та гостей. 

Міжнародний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбувається вже 9 років поспіль, і традиційними є щорічні урочистості з цієї нагоди в ІФНТУНГ, але завдяки  натхненню та ініціативі викладачів та завідувача кафедри філології та перекладу цей Шевченківський форум щоразу набуває нових форм і змісту. Участь у таких заходах молоді дозволяє розширити інтелектуальні горизонти студентів, робить Шевченка сучасним, близьким і зрозумілим кожному поколінню: адже учасники Революції Гідності невипадково бачили Шевченка у своїх лавах!

Українська