ІФНТУНГ відзначив День захисника України

На кафедрі військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у п’ятницю, 12 жовтня, урочисто відзначили День захисника України. В цей урочистий день адміністрація, викладачі та курсанти вшанували всіх, хто гордо несе високе звання оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії - наших мужніх військових, захисників незалежності і територіальної цілісності України. Священною є пам'ять про тих, хто виборював незалежність нашої держави і платив найдорожчою ціною - своїм життям.

Для офіцерів та курсантів КВП це свято є особливим: адже серед учасників бойових дій на Сході України були й офіцери кафедри, викладачі, працівники, студенти нашого університету. Розпочалось свято винесенням Державного прапора та Гімном України. Зі словами привітання до курсантів, офіцерів, воїнів АТО, присутніх на заході, звернулись начальник кафедри військової підготовки, полковник Станецький А.І., проректор  з наукової роботи Чудик І.І. та доцент кафедри суспільних наук Пуйда Р. Б. У своїх виступах вони підкреслили вагомість внеску наших військових в обороноздатність країни та високий фаховий рівень підготовки курсантів -випускників КВП. Пролунали слова подяки на адресу працівників університету, які також є учасниками бойових дій на Сході України. Героїв Небесної Сотні та полеглих в зоні АТО студентів університету - Тараса Зозулю та Андрія Прошака, вшанували хвилиною мовчання. Для захисників пролунала  пісня «Повертайся живим», в яку Христина Цьомко вклала всю свою душу.

Підполковник Лісафін Д. В. зачитав наказ ректора ІФНТУНГ про нагородження з нагоди Дня захисника України грамотами та подяками викладачів, працівників нашого університету, які є учасниками бойових дій на Сході України, та кращих курсантів кафедри військової підготовки. В подарунок надзвичайно талановита Олеся Заячківська виконала пісню «Дай Боже сили нашим солдатам».

Присутні на урочистостях мали можливість побачити виправку курсантів, які промарширували по плацу кафедри, обладнання аудиторій для підготовки військових фахівців служби пально-мастильних матеріалів, а також познайомитись з роботою польової кухні.

Зі святом Вас, наші дорогі захисники!

   

Українська