ІФНТУНГ відзначає третю річницю Революції Гідності

21 листопада 2016 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулось віче до Дня Гідності та Свободи. Три роки тому в цей день студенти вийшли на акцію протесту в Києві, щоб заявити свою принципову позицію щодо призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС та європейського вибору майбутнього для нашої країни. Студентство стало основною рушійною силою Євромайдану, що згодом . переріс у справжню Революцію Гідності.

На віче зібрались адміністрація, студенти та працівники ІФНТУНГ, щоб вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО на Сході України. В боях за незалежність та цілісність нашої Вітчизни загинули два студенти нашого університету – Роман Зозуля та Андрій Прошак.

Сьогодні нашу країну захищають 12 працівників та 40 студентів заочної форми навчання ІФНТУНГ. Проте, як зазначив у своєму виступі  ректор університету, академік НАН України Євстахій Крижанівський, наші працівники захищали і захищають незалежність і свободу країни не лише на Майдані та передовій, але й докладають чималих зусиль, щоб вибороти енергетичну незалежність України. Він пишається студентами та трудовим колективом, який очолює, за їхні сміливість, героїзм та активну життєву позицію.

До присутніх звернувся учасник АТО – завідувач кафедри геології та розвідки нафтових та газових родовищ, доктор геологічних наук Сергій Куровець, закликавши присутніх змінюватись ментально і змінювати суспільство, своїми здобутками на ниві науки та освіти розбудовувати міцну державу.

Про складні виклики, які долає Україна завдяки своїм синам і донькам, говорив й доцент кафедри історії і політології Роман Пуйда, і голова Студентського парламенту Ірина Чернова. Всі промовці були одностайні у своїй вірі та надії на перемогу добра над злом та краще майбутнє нашої Батьківщини.

Високою  організацією та змістовністю заходу університет завдячує  працівникам Центру культури і дозвілля студентів (директор – Заслужений працівник культури України В. Литвиненко, сценарій – Тимків І., Савчук О.). Ведуча – доц. кафедри історії та політології Наталія Концур та пісня «Герої не вмирають» у виконанні студентки Христини Федоришин (ГКЗ-15-1) зворушили присутніх до сліз.

Лейтмотивом заходу стало гасло «Герої не вмирають!», бо їхні імена вже вписані до сучасної української історії. Саме пам’ять про ці події, про героїв серед нас повинна нас змінити, навчити бути небайдужими, брати на себе бодай маленьку, але відповідальність. Адже ми – авангард України! 

А також з метою належного вшанування громадського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які боронять незалежність нашої держави, у студентській світлиці гуртожитку № 6 був проведений вечір пам’яті «Територія Свободи: нація нескорених».

Українська