ІТ-технології для учасників АТО

31 березня 2016 року на виконання Договору (№ 33), укладеного 23 березня 2016 року між Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, підписано Договір про навчання з курсу «Основи програмування» для групи учасників АТО міста Івано-Франківська. Згідно цього договору учасники антитерористичної операції матимуть можливість пройти навчальний курс «Основи програмування» у ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІнЕУ ІФНТУНГ на безкоштовній основі, зокрема вивчення двох дисциплін «Основи програмування» та «Операційні системи», адаптуватися та соціалізуватися шляхом оволодіння новим фахом в сфері ІТ.

Івано-Франківський міський центр зайнятості та Центр розвитку підприємництва Бізнес-інкубатор ІФНТУНГ приєдналися до проекту Виконавчого комітету міської ради. Перша інформаційна зустріч учасників АТО та зацікавлених сторін відбулася у приміщенні Бізнес-інкубатора, яку розпочала проф. Ліліана Гораль ( директор Інституту економіки та управління у нафтогазовому комплексі), акцентуючи увагу на готовності до співпраці навчального закладу з іншими громадськими та державними установами у питаннях допомоги та освітньої підтримки учасникам АТО. Розуміння поставлених завдань та великий вклад ІФНТУНГ у їх вирішенні  висловив Олег Дзьоба – проректор з науково-педагогічної роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, запевнивши, що навчальний заклад постійно оновлює науково-технічну базу, використовує та впроваджує новітні технології, співпрацює з роботодавцями міста, області та країни.

Директор інституту інформаційних технологій Ігор Чигур презентував програму навчання, його можливості, перспективи, що забезпечать готовність до активної життєдіяльності в умовах інформаційного простору та спроможність стати не лише повноцінними його членами, а й творцями сучасного суспільства.

Заступник міського голови Богдан Білик та директор Івано-Франківського міського центру зайнятості  Ганна Бандура  наголосили на важливості та необхідності забезпечити працевлаштування учасників бойових дій із числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. А здобуття додаткової освіти підвищує шанси на отримання омріяної роботи. Крім того, організація власної справи за сприянням служби зайнятості допоможе реалізувати свої знання, вміння, навички.

Завершилася зустріч підписанням двостороннього договору про співпрацю ІФНТУНГ та благодійного фонду «Оріяна». 

Українська