Інформаційний день "Перші кроки щодо участі у "Горизонт 2020" та інших грантових програмах"

Аналізуючи міжнародний досвід проектної діяльності університетів, можна побачити, що в розвинених країнах світу одним з важливих завдань науковців є спрямування роботи на пошук альтернативних джерел фінансування для втілення наукових проектів та інноваційних розробок.

Налагодження співпраці з міжнародними фондами, наукові обміни, участь у грантових програмах та конкурсах — сьогодні чи не найактуальніша тема для науковців.

Для кращої обізнаності громадськості з цілями та засобами грантових програм в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбувся інформаційний день "Перші кроки щодо участі у Рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» та інших грантових програмах (Erasmus+)".

Захід був організований Національним контактним пунктом "Безпечна, екологічно чиста та ефективна енергетика" за підтримки Міністерства освіти і науки України.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор ІФНТУНГ, проф. Крижанівський Є.І. Він зазначив, що для ефективної та успішної роботи в університеті, для розвитку, реалізації власних ідей, наукових розробок потрібно мати відповідні джерела фінансування, одним з яких є участь у міжнародних грантових програмах. На сьогодні для цього є всі можливості, потрібне лише бажання працювати.

Із цікавою та мотиваційною доповіддю "Перші кроки щодо участі у грантових програмах" виступив проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаш М.О. Директор центру міжнародного співробітництва, координатор НКП "Безпечна, чиста та ефективна енергетика " — Артур Воронич, розповів присутнім про участь у грантових програмах для налагодження партнерств. Він також ознайомив зацікавлених із конкурсами по тематиці енергетики, які доступні у 2018 році. Проректор з наукової роботи, проф. Чудик І.І. детально розповів про національні джерела фінансування проектів, зокрема МОН, ДФФД. Любомир Никируй — координатор НКП "Нанотехнології, сучасні матеріали та передові промислові виробництва" ПНУ ім. В. Стефаника ознайомив присутніх із конкурсами Горизонт 2020 за тематикою "Нанотехнології" на 2018 рік.

Згідно з програмою інформаційного дня відбулась скайп-конференція із менеджером Національного Erasmus+ офісу в Україні — Петром Крайніком. Він детально ознайомив присутніх з особливостями міжнародної кредитної мобільності програми Erasmus+ та напрямом Жана Моне у її межах.

З матеріалами інформаційного дня можете ознайомитися за посиланням:

https://goo.gl/xuh6za 

 

 

Українська