Які зміни очікують ІФНТУНГ в рамках співпраці з Краківською AGH

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу вже понад десять років є активним учасником програми Erasmus+. Результати партнерської співпраці у рамках цієї програми представив перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик на Міжнародному  тижні партнерів Erasmus+, який відбувся з 25 лютого по 1 березня цього року в Гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташица (AGH, Краків, Польща).

Крім офіційних заходів відбулась також робоча зустріч членів делегації ІФНТУНГ – першого проректора О.М. Мандрика, директора Інституту нафтогазової інженерії О.Ю. Витязя та директора Інституту природничих наук і туризму В. Г. Омельченка з проректором зі співробітництва AGH проф. Єжи Лісом. Були обговорені питання про поглиблення майбутньої співпраці між університетами:

-         розширення спеціальностей для програми «подвійних дипломів» (ІТ-технології, туризм, інженерна геологія);

-          написання спільних європейських проектів у сфері геологічних досліджень, охорони довкілля, нафтогазової інженерії;

-          про спільні культурні, спортивні, пізнавально-просвітницькі заходи до відзначення 100-річчя  AGH.

-         вперше було обговорено умови підписання договору про співпрацю між науково-технічною бібліотекою ІФНТУНГ та бібліотекою AGH, які вже віддавна перестали бути лише книгозбірнями, а стали справжніми сучасними інформаційними осередками та посередниками між науковцями різних країн.

Відбулась також зустріч зі студентами ІФНТУНГ, які вже навчаються в Академії та деканами відповідних факультетів з метою узгодження умов проживання, навчання дозвілля українських студентів.

Нагадуємо, що з Академією наш університет пов’язують тривалі взаємовигідні відносини. Понад десять років тому за ініціативи ректора Є. Крижанівського було укладено перші угоди та започатковано успішну співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Краківською гірничо-металургійною академією ім. С. Сташиця (КГМА). У 2014 році ректорові ІФНТУНГ Євстахію Крижанівському присвоїли звання «Почесний консул Краківської гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця» В Україні він на цей час єдиний з таким  званням, оскільки на присвоєння таких титулів у Польщі дає згоду уряд. Цей титул – то  високе визнання партнерства між двома ВНЗ і ролі в цьому керівника ІФНТУНГ для розвитку добросусідських відносин між країнами.

Українська