Якісні зміни задля якісної вищої освіти в Україні!

Трансформаційні зміни вищої освіти в Україні є найважливішим  завданням на шляху до інноваційного розвитку українського суспільства та підвищення ролі вищої освіти у формуванні молодого освіченого покоління.

З метою якісного реформування вищої освіти в Україні, розвитку репутаційного капіталу українських університетів Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти спільно з експертами Агенціїї із забезпечення якості вищої освіти Великої Британії провели чотириденний тренінг з підготовки 40 перших експертів з акредитації освітніх програм закладів вищої освіти. В майбутньому вони стануть тренерами та підготують ще 3000 експертів. Від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу  пройшов навчання та став сертифікованим тренером експертів з акредитації освітніх програм закладів вищої освіти проректор з науково-педагогічної роботи, професор Максим Карпаш.

Протягом навчання експерти розглядали найкращі практики Великобританії, симулювали процес акредитації, вирішували складні кейси, аналізували нову систему акредитації в Україні та розробили систему тренінгів для майбутніх експертів. В результаті, під час консультаційних візитів до закладів вищої освіти експерти будуть спілкуватись зі студентами, викладачами, співробітниками та адміністрацією. Після цього вони даватимуть свої рекомендації щодо покращення навчальних програм. Така практика є новою для України, але успішно застосовується у Великій Британії.

Відзначимо, що навчання відбулось завдяки Британській раді в Україні, яка є одним із головних партнерів НАЗЯВО та, зокрема, підтримує навчання українських експертів, пов'язує українські ЗВО із британськими державними й академічними інституціями.

Українська