Чудик Ігор Іванович — переможець у номінації "Науковець року"

Команда журналу "МІСТО" започаткувала щорічну незалежну премію "Визнання року", яка покликана підтримувати та популяризувати здобутки прикарпатців. Отримати нагороду мали можливість люди різних професій та сфер діяльності.

За підсумковими балами онлайн-голосування та кваліфікованого журі однозначно переможцем у номінації "Науковець року" було обрано проректора з наукової роботи, професора Чудика Ігоря Івановича. Також у номінації брали участь: проректор з науково-педагогічної роботи, професор Карпаш Максим Олегович, науковці з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Івано-Франківського національного медичного університету.

Ігор Іванович здобув цю перемогу заслужено, адже його праці є ґрунтовним науковим надбанням. Дослідження вченого спрямовані на розробку технічних засобів та науково-методичних основ для управління якісним енергоефективним процесом спорудження нафтогазових свердловин. За цим науковим напрямком у фахових виданнях опубліковано понад 110 наукових праць.

За високі досягнення в науковій роботі у 2006 році професор Чудик Ігор Іванович був нагороджений дипломом і премією ОДА, як молодий вчений, у 2008 році — стипендією Кабінету Міністрів України та грантом Президента України, у 2012 році — премією Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові держави, а у 2014 році — стипендією Верховної Ради України. У 2017 році Ігорю Івановичу було призначено грант Президента України на наукові дослідження докторам наук до 45 років: «Розроблення методології енергоефективного буріння надглибоких нафтових і газових свердловин».

Церемонія нагородження відбулася 28 березня у ресторані "Зосина Воля". Для вручення премії "Науковець року" було запрошено ректора ІФНТУНГ, професора Крижанівського Євстахія Івановича.

Ми пишаємося здобутками нашого науковця та бажаємо в майбутньому досягти ще більших висот у царині науки!

Українська