Фахівці університету продовжують консультувати муніципалітети щодо енергоефективності

Науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – проректор з науково-педагогічної роботи Максим Карпаш та доцент кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Ігор Рибіцький взяли участь в робочій зустрічі з представниками Північної екологічної  фінансової корпорації (NEFKO), Івано-Франківської міської ради, консультантами та групою реалізації по інвестиційному проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Івано-Франківська».  Від NEFKO до обговорення долучились - Ронні Нільсон та Андрій Каташов; від консультантів – Сергій Фащевський, Олександр Третьяков, Олексій Верба, Тетяна Андрієнко; від міської ради - перший заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко, заступник міського голови Івано-Франківська – начальник фінансового управління міськвиконкому Вікторія Сусаніна із заступником і начальник управління капітального будівництва міського виконавчого комітету Роман Галіпчак із заступником.

Професор Максим Карпаш та доцент Ігор Рибіцький є членами консорціуму консультантів до якого входять Norsk Energi (Новергія) та ITcon (Полтава). Фахівці стверджують: «У плані  технічного нагляду ми можемо допомогти, підказати й проконсультувати, що і робимо зараз робимо для Івано-Франківська й Чернівців, супроводжуючи проект NEFCO для бюджетних закладів у цих двох містах. Знаємо всі етапи роботи, всі вузькі місця та де можна витрачати менше ресурсів».

Основна мета зустрічі з представниками NEFCO – аналіз  стану виконання попередніх домовленостей, підсумки завершення першого етапу проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Івано-Франківська». Також в рамках наради окреслено основні робочі питання другого етапу реалізації проекту,який стосується плану закупівель, співпраці при оцінці тендерних заявок та укладенні контрактів і належного початку реалізації проекту. За підсумками зустрічі було досягнуто домовленостей щодо впровадження процедури контролю та нагляду за виконанням робіт по реалізації проекту.

Довідково. У травні 2016 року та листопаді 2017 року між Івано-Франківською міською радою та NEFKO було укледено кредитний та грантовий договори на фінансування інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Івано-Франківська». Цей проект спрямований на впровадження енергоефективних заходів в дитячих садках, школах міста, освітньо-реабілітаційному центрі, ним буде охоплено понад півсотні муніципальних освітніх закладів.

Українська