Урочисте засідання колективу з нагоди 28-ої річниці незалежності України

З нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України 23 серпня в конференц-залі науково-технічної бібліотеки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулось урочисте засідання колективу.

Від імені ректорату з вітальним словом до присутніх звернувся перший проректор університету, професор Олег Мандрик: «За своє 28-річне існування Україна заявила про себе, як про міцну, єдину та непідкорену державу, потенціал і перспективи якої дають надії на щасливе майбутнє. Кожного року на долю нашої країни випадало безліч випробувань, які ми долали з мужністю. Але, так само багато було і перемог, якими ми повинні гордитись. Тому, в цей святковий день хочеться в першу чергу говорити про перемоги, адже наші випускники (фахівці в нафтогазовій галузі, економісти, ІТ-спеціалісти, спортсмени та ін.) відомі по всьому світу, а наші студенти – переможці всеукраїнських і міжнародних олімпіад, конкурсів наукових робіт, мають можливість навчатися та проходити стажування за кордоном. В наших студентських лавах навчається 6 чемпіонів світу та Європи з різних видів спорту! Так, своєю діяльністю ІФНТУНГ щоденно долучається до формування нового громадянського суспільства вільних, свідомих і незалежних людей. Однак, боротьба за незалежність продовжується.  І ми пишаємось тим, що ІФНТУНГ ніколи не стояв осторонь тих подій, які ввійшли в історію боротьби за незалежність! Як викладачі університету, так і студенти були учасниками АТО. На превеликий жаль, 2 студенти університету поклали на вівтар України найдорожче – своє життя. Закликаю всіх - бережімо пам'ять та достойно шануймо подвиг всіх сьогоднішніх захисників нашої Батьківщини, які уже п’ятий рік поспіль воюють на сході нашої країни з російськими окупантами! Усім нам бажаю миру, злагоди, процвітання, Божого Благословення, ясного сонця та безхмарного неба!»

Після вітального слова, відповідно до наказу ректора від 15.08.2019 р.  №255/4 «Про відзначення 28-ої річниці незалежності України» працівників і студентів університету нагородили грамотами та подяками за високі показники праці та сумлінне виконання виробничих завдань.  

До присутніх також звернувся директор науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ, доцент Роман Пуйда, який в своїй промові окреслив основні віхи творення омріяної поколіннями українців незалежної України, яка століттями виборювала волю та самостійність, покладаючи на вівтар Вітчизни своїх кращих синів і дочок. Ведуча зборів, доцент кафедри суспільних наук Наталія Концур особливо відзначила учасників бойових дій, які зі зброєю в руках на східних рубежах країни, доказували агресору права України, як незалежної держави, на своє особливе місце в історії. Серед них 22 викладачі та працівники нашого університету. Окрім викладачів, право на життя нашій країні мужньо виборювали понад 50 студентів заочної форми навчання нашого університету. На жаль, боротьба за свободу не дається без втрат. Так, в боях на сході країни загинули два студенти нашого університету: Роман Зозуля та Андрій Прошак, пам`ятний знак яким на території університету був встановлений у 2017 році.

Незмінними організаторами урочистих заходів є Центр культури і дозвілля університету, працівники якого святковими пісенними виступами привітали присутніх. Патріотичні пісні пролунали у виконанні: студентки Інституту економіки та менеджменту Христини Широкої та студентки Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Іванни Млиниської.

Вкінці хочеться згадати слова В`ячеслава Чорновола: «Україна починається з тебе». Це саме так, з кожного з нас... Тому, радіймо, що всі ми разом і кожен зокрема можемо творити вільну європейську державу.

Українська