Урочисте засідання Вченої ради з нагоди Дня університету!

З нагоди Дня університету в Актовій залі відбулось Урочисте засідання Вченої ради. Розпочали святковий захід ректор університету, кавалер ордену князя Ярослава Мудрого V ступеня, повний кавалер ордену «За заслуги», академік НАН України, Заслужений діяч науки і техніки, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки Крижанівський Є. І. та вчений секретар, доцент Процюк В. Р.

Передовсім, присутні хвилиною мовчання віддали шану тим, хто загинув у боротьбі за незалежність України, серед яких і студенти нашого університету – Роман Зозуля та Андрій Прошак. Саме наші студенти в усі часи незалежності були попереду як у наукових здобутках, так і в боротьбі за демократичні цінності. Те, що вони, а також  викладачі та працівники перебували на передовій — цьому підтвердження.

Вітаючи керівництво, студентський та педагогічний колективи університету, високоповажних гостей та всіх присутніх в залі, ректор ІФНТУНГ, проф. Крижанівський Є.І. зазначив: "Кожного року День університету проходить під знаком важливих подій, до яких університет має безпосереднє відношення. Цьогоріч наше свято приурочене 120 річниці нафтогазової освіти та науки в Україні. А ІФНТУНГ сьогодні —  визнаний центр вищої нафтогазової освіти і науки! Дякую всім поколінням науковців, освітян, дослідників, які в свій час сприяли їх розвитку. Велика подяка колективу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, який гідно продовжує усталені традиції і самовіддано працює над підвищенням енергетичної безпеки України! "

На святкування 51 річниці ІФНТУНГ прибули високоповажні гості: ректор ІФНМУ, проф. Рожко М. М, проректор ПНУ ім. В. Стефаника, проф. Загороднюк А. В., заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Білик Б. І., заступник директора з фінансових питань Управління магістральних газопроводів «Прикарпаттрансгаз» Данів Л. З., керівник Івано-Франківського ІТ-Кластеру та відділення Soft Serve Ходак Л. М., завідувач кафедри геометрії та графіки ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, проф. Воронцов О. В., заступник голови правління АТ "Прикарпаттяобленерго" Чернявський М. О. технічний директор ТОВ "Факторіал" Кучеренко Ю. І.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Білик Б. І. від імені голови міста Івано-Франківська привітав всіх присутніх та нагородив грамотою міського голови з нагоди 75-річчя проф. Козака Ф. В.,   грамотою ВРУ за заслуги перед українським народом — проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Гораль Л. Т., грамотою Івано-франківської ОДА — проректора з наукової роботи, проф. Чудика І. І, грамотою Товариства винахідників і раціоналізоторів — проф. Петренка В.П.

Після урочистих привітань проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Мандрик О. М. та проректор з наукової роботи, проф. Чудик І. І. ознайомили присутніх із шляхом становлення та розвитку нафтогазової освіти й науки України, а разом з тим — з освітньою та науковою діяльністю нашого університету.

Засідання продовжив святковий концерт, підготовлений Центром культури і дозвілля ІФНТУНГ, в якому були задіяні танцювальні та вокальні колективи студентів. 

   

Українська