Урочиста церемонія вручення дипломів випускникам Газонафтопромислового факультету ІФНТУНГ

4 липня 2014 року в ІФНТУНГ, в урочистій обстановці відбулось вручення дипломів спеціаліста та магістра випускникам спеціальностей «Видобування нафти і газу» (66 студентів) та «Буріння» (58 студентів) газонафтопромислового факультету (ГНПФ). Окрім українських студентів, факультет випустив 30 іноземних студентів з таких країн світу, як Китай, Камерун, Нігерія, Сирія, Судан, Алжир, Туркменістан, Чад, Габон та ін.

День вручення дипломів, без сумніву, назавжди залишиться в пам’яті випускників, адже ця подія була перетворена в справжнє свято. Захід офіційно розпочався з гімну університету (гімну нафтовиків), а під час проведення церемонії працювала повнорозмірна установка верстата-качалки – символ нафтогазової галузі та газонафтопромислового факультету. Декан ГНПФ О. Витязь зазначив, що сьогодні для випускників факультету гімн університету пролунав в останній раз, оскільки саме сьогодні вони отримають дипломи і вже дипломованими спеціалістами підуть з університету життєвим шляхом дорослих, освічених громадян України.

Для проведення заходу було запрошено Королеву нафти, студентку Інженерно-екологічного інституту О. Пону, яка 5 років тому посвячула сьогоднішніх випускників факультету, а тогочасних випускників школи в студенти університету.

Королева нафти надала слово «батькові» факультету – декану ГНПФ О. Витязю, який привітав випускників з успішним завершенням університету, побажав їм щасливої долі та успіхів на професійній ниві, а також підкреслив, що серед випускників факультету є 20 студентів, які окрім українських дипломів, отримають європейські дипломи магістра Краківської гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташіца. До привітань приєднався завідувач кафедри буріння нафтових та газових свердловин, професор І. Чудик, після чого, разом з деканом, вони вручили дипломи випускникам спеціальності «Буріння». 16 випускників спеціальності отримали дипломи магістра.

До привітального слова було запрошено завідувача кафедри розробки і експлуатації нафтових і газових родовищ, професора Р. Кондрата. Роман Михайлович привітав випускників, підкреслив важливість спеціальності «Видобування нафти і газу» в розбудові економіки та енергетичної безпеки держави та разом з деканом О. Витязем вручили дипломи випускникам спеціальності «Видобування нафти і газу». 25 випускників спеціальності отримали дипломи магістр.

Наступним з привітальним словом виступив завідувач випускної кафедри морських нафтогазових технологій спеціалізації, пов’язаної з роботою по видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря, професор Б. Копей. Богдан Володимирович підкреслив, що саме спеціалізація «Морські нафтогазові технології» випускає найбільше іноземних студентів. Професор Б. Копей разом з деканом факультету вручили дипломи 28 студентам, з яких 20 отримали дипломи магістра.

Слово попросили випускники факультету з кожної спеціальності, які подякували викладачам за їхнє терпіння, турботу, бажання навчити, сформувати справжніх фахівців і пообіцяли гідно нести звання випускників газонафтопромислового факультету Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу.

Заключним словом декана ГНПФ О. Витязя урочисту церемонію вручення дипломів випускникам факультету було завершено. Нагадаємо, цьогорічний випуск студентів газонафтопромислового факультету є останнім, оскільки з 1 вересня 2014 року в ІФНТУНГ функціонуватиме Інститут нафтогазової інженерії.

Завідувач кафедри морських нафтогазових технологій, проф. Б. Копей (зліва) та заступник декана ГНПФ з навчальної роботи, проф. С. Овецький (справа) з випускниками спеціальності «Видобування нафти і газу», спеціалізації «Морські нафтогазові технології»

Українська