Університет представив свої досягнення на основній події в нафтогазовій галузі

З 5 по 7 листопада 2019 року в Міжнародному виставковому центрі проходила основна щорічна подія - XVІІ Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє». Це ключовий професійний захід, покликаний служити вирішенню практичних завдань з модернізації та розвитку паливно-енергетичного комплексу, процесам реалізації інноваційно-інвестиційних проектів, зростанню ділової активності в енергетичному секторі, розвитку міжгалузевої та виробничої кооперації, консолідації професійних учасників ринку. Основна мета такого заходу - сприяння реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року для забезпечення надійного й ефективного функціонування енергосистеми країни, енергетичної незалежності та безпеки держави, а також - демонстрація досягнень в паливно-енергетичному комплексі, націлених на модернізацію енергетичної інфраструктури, її технологічний, організаційний, нормативно-правовий та науковий розвиток.

Програма форуму передбачає низку заходів: Галузева експозиція провідних державних підприємств «ПЕК України», XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості - 2019», IV Міжнародна спеціалізована виставка «Нафтогазекспо - 2019», IV Міжнародна спеціалізована виставка гірничодобувної промисловості «Mining Industry Expo - 2019»,

Особливий інтерес становила IV Міжнародна спеціалізована виставка «Нафтогазекспо - 2019», тематика якої цьогоріч - устаткування для буріння, експлуатації та ремонту свердловин, енергетичне та електротехнічне обладнання, насосна і компресорна техніка. Учасниками виставки стали понад 330 передових компаній галузі із 23 країн світу. Почесне місце серед установ займав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу як єдиний в Україні заклад вищої освіти нафтогазового профілю. ІФНТУНГ на події представляла делегація у складі першого проректора Олега Мандрика, директора інституту нафтогазової інженерії Олега Витязя та директора інституту природничих наук і туризму Валерія Омельченка. Наголосимо, що за час існування університету нам є чим пишатись і що показати: успішна освітня та наукова діяльність, досягнення та здобутки у роботі над проблемами нафтогазового комплексу України, успішна міжнародна співпраця. Сьогодні науковці та експерти ІФНТУНГ постійно консультують виробництво, впливають на енергетичну політику держави. Та й останнє слово у підготовці та перепідготовці фахівців нафтогазової сфери було і залишається за університетом не лише в межах України, але й у світі. Загалом, в рамках події «Нафтогазекспо - 2019» були представлені всі останні досягнення і розробки в галузях паливно-енергетичного комплексу та електротехнічної промисловості.

Представники університету також взяли участь в міжнародних конференціях: «Сучасні методи буріння та збільшення видобутку нафти і газу» та «Проблеми інженерної освіти в Україні».

Українська