Університет долучився до урочистої ходи з нагоди проголошення ЗУНР

1 листопада 2016 року студенти та викладачі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу разом з представниками громадських організацій, органів державної влади та мешканцями міста взяли участь в урочистій ході Івано-Франківськом з нагоди відзначення 98-ої річниці проголошення ЗУНР. О 10.00 урочистості розпочались в Меморіальному сквері, пізніше колони у супроводі оркестру рушили вулицями міста до площі, де споруджено пам’ятник діячам ЗУНР.

На урочистому віче міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків привітав присутніх, відзначивши роль цієї події для українського народу. Він разом з депутатом Верховної Ради VII-го демократичного скликання й відомим актором Богданом Бенюком та секретарем міської ради Оксаною Савчук поклав квіти до пам’ятника на честь проголошення столиці ЗУНР в Станіславові.

Знаковим є те, що подія зібрала чимало студентської молоді, серед якої й студенти ІФНТУНГ. Це є яскравим свідченням того, що наші університети готують не лише фахівця, але й громадянина з активною життєвою позицією, на якого може опертись суспільство та який може розвивати свою державу.

Українська