Університет вітає переможців І-ІІ турів VI Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Відповідно до Указу Президента України, листа Міністерства освіти і науки України №1/9-445 від 18.09.2015 р., наказу департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації № 497 від 11.11.2015 р. та з метою сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу у листопаді-грудні 2015 року відбувся І та ІІ тур VI Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Ініціаторами та організаторами проведення І туру в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу стали викладачі секції української мови кафедри філології та перекладу університету. З вітальним словом до учасників конкурсу – студентів ІФНТУНГ різних напрямів підготовки –  звернулись завідувач кафедри, д. філол. н., проф. Когут О. В. та доцент, к. пед. н. Титова М. В. За підсумками І туру конкурсу  визначено 8 переможців: І місце – Н. Потьомкіна (гр. ЕКП-15-1), ІІ місце розділили студенти М. Шкварилюк (гр. ФН-15-1), К. Шандерик (гр. ФН-15-1), О. Мазур (гр. ПІ-15-1), ІІІ місце – М. Кудлійчук (гр. А-15-2), Е. Федорів (гр. ПФ-14-1), Л. Голембйовська (гр. ПЕ-15-1), М. Шумська (гр. ГНГ-15-1).

Почесна місія нагородження переможців конкурсу грамотами випала В. М. Мойсишину, д. тех. наук, професору, завідувачу кафедри вищої математики ІФНТУНГ, голові Івано-Франківського осередку Наукового товариства ім. Шевченка, талановитому поету, який  відзначив успіхи студентської молоді та подарував усім свою поетичну збірку «Коло».

Двох студентів ІФНТУНГ – Н. Потьомкіну (гр. ЕКП-15-1) та  М. Шкварилюк (гр. ФН-15-1) відрядили на ІІ етап конкурсу, що відбувся на базі Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького. З нетерпінням чекаємо на результати, адже переможницю буде делеговано на Всеукраїнський тур. 

Українська