Турнір пам’яті захисника України

У борцівському залі спорткомплексу ім. А. П. Гемби Івано-Франківського  національного технічного університету нафти і газу розпочався ІV Всеукраїнський турнір з вільної боротьби за міжнародною участю серед юнаків 2006-2007 р.н., 2009-2011 р.н. та молодших, присвячений пам’яті захисника України, атовця-добровольця, івано-франківця  Григорія Семанишина.

Захід проходить під патронатом міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, за організації Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, Івано-Франківської обласної філії Федерації вільної боротьби України  та за підтримки міського та обласного департаментів молоді та спорту, ГО «Легіони Галичини», представників добробатів та волонтерів, проректора з науково-педагогічної роботи, атовця Сергія Куровця, викладачів кафедри фізичного виховання і спорту ІФНТУНГ.

Понад 150 учасників змагань з Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської областей та Польщі урочисто вийшли під звуки «Козацького маршу». Їх привітав міський голова Руслан Марцінків, зазначивши, що боєць й начальник штабу Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор»,  герой АТО, Почесний громадянин міста Івано-Франківська Григорій Семанишин був справжнім патріотом своєї Батьківщини, займався вільною боротьбою і був випускником Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, яка сприяла вихованню його бійцівського характеру. Він побажав юним спортсменам мирного неба, перемог та бійцівського духу лише на змаганнях.

Багато теплих слів про захисника України прозвучало від його побратимів, друзів, спортсменів, зокрема від  старшого тренера з вільної боротьби Івано-Франківської ОДЮСШ і незмінного головного судді цього турніру Івана Крупи.

На турнірі також були присутні тренери з вільної боротьби – Ярослав Гаргат, Василь Федорів, Іван Станкевич, які тренували та виховували Григорія і завдяки яким він став майстром спорту з вільної боротьби та входив у команду олімпійського резерву.

Переможці й призери турніру отримали нагороди – медалі з фотографіями Г. Семанишина, пам’ятні подарунки.

Українська