Тематична зустріч в «Бізнес-інкубаторі» для безробітних міського центру зайнятості

7 квітня 2014 року у Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» (ЦРП «Бізнес-Інкубатор») інституту економіки та управління у нафтогазовому комплексі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІнЕУ ІФНТУНГ) проведено професіографічну екскурсію та навчальний семінар для безробітних, які зареєстровані у Івано-Франківському міському центрі зайнятості. 

Близько 30-ти осіб, які перебувають на обліку в зазначеному центрі зайнятості, завітали до ЦРП «Бізнес-Інкубатор». 
Зустріч  для безробітних міського центру зайнятості 2014
ЦРП «Бізнес-Інкубатор»– це інноваційна форма сприяння розвитку бізнесу, яка забезпечує створення в області сприятливих умов для заснування та ведення підприємницької діяльності. Тобто це особлива допомога господарюючим суб’єктам, зокрема на початковій стадії їх функціонування. Саме тому ЦРП «Бізнес-Інкубатор» є таким цікавим для людей, які планують започаткувати власну справу.

Зустріч  для безробітних міського центру зайнятості 2014

Захід відбувся в рамках договору про співпрацю, укладеного між університетом та міським центром зайнятості. Як відзначили організатори зустрічі, подібна професіографічна екскурсія для безробітних проводиться далеко не вперше, тобто укладений договір реально став основою системної роботи, яка націлена на залучення, як безробітних, так і студентів та випускників університету до започаткування та ведення бізнесу. 

Привітала учасників та відкрила захід директор ІнЕУ ІФНТУНГ, д.е.н., проф. Гораль Л. Т., яка ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності та пріоритетами у роботі інституту і наголосила, що в ЦРП «Бізнес-Інкубатор» створені усі необхідні умови для роботи новоспечених підприємців та успішної реалізації їх бізнес-ідей.

Зустріч  для безробітних міського центру зайнятості 2014

Учасникам семінару детально представлено діяльність ЦРП «Бізнес-Інкубатор». В ході презентації присутні отримали також інформацію про типові послуги таких новітніх інституцій підтримки підприємництва, відомості щодо їх можливої спеціалізації, досвіду функціонування в Україні та в країнах-членах ЄС. Завідувачем ЦРП «Бізнес-Інкубатор», к.е.н. Бережницькою У. Б. відзначено, що особливістю роботи цих інституцій підтримки підприємницької діяльності є надання комплексу якісних бізнес-послуг в одному місці, а також реалізація на практиці принципу синергії державних, громадських організацій та активних індивідів вільного громадянського суспільства, для активізації їх самостійної економічної діяльності, сприяння зайнятості населення, якнайшвидшого виходу країни з економічної кризи.

ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІнЕУ ІФНТУНГ – новітній структурний підрозділ, створений на базі вищого навчального закладу, який поєднує з бізнесом його науково-освітній потенціал та свідчить, що університет конкретними кроками активно сприяє економічному оздоровленню в нашому суспільстві.

   09.04.2014 р.
   Бережницька У. Б., завідувачем ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІнЕУ ІФНТУНГ, к.е.н

Українська