Творити добро легко!

З першим снігом до нас поволі наближається зима. Після осінніх сірих буднів святковий білий килим накрив нас атмосферою свята, що ось-ось настане. Різдво, Новий рік, подарунки від Святого Миколая – все це єднає нас з нашими рідними і близькими у теплі домашнього вогнища, передсвяткових турботах  та приємних клопотах один про одного. Всі - в очікуванні дива: країна, дорослі, а особливо малеча. Адже до дітей Святий Миколай завжди найщедріший.

Тож, щоб жодна дитина не залишилась на свято Святого Миколая обділеною увагою та подарунками, кафедра англійської мови Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу ініціювала та організувала у співпраці з Мальтійською службою допомоги  благодійний концерт «Environment should be friendly».

«Студенти ІФНТУНГ не вперше беруть участь у підтримці акції «Святий Миколай йде до сиріт», але ми вирішили об’єднати їхні добрі справи, залучити більше молоді, - розповідає завідувач кафедри англійської мови Озарко І. І. -  Цього року студентські групи реалізували бажання  дітей-сиріт з 14 дитячих будинків та притулків Прикарпаття. Але ми оголосили збір подарунків не лише серед працівників та студентів нашого університету, але й шкіл міста. Сьогодні вже можемо сказати, що учні ЗОШ № 21 долучилися до акції та зібрали свій подарунок для ровесників з інтернату, а також виготовили своїми руками маленькі подарунки для учасників концерту». До слова, весь благодійний вечір студенти вели англійською мовою, заслуга у написанні англомовного сценарію належить, без сумніву, організаторам - кафедрі англійської мови.

В Актовій залі університету зібрались студенти, адміністрація ІФНТУНГ – ректор Крижанівський Є. І., проректори з науково-педагогічної роботи Гораль Л. Т. та Мандрик О. М., капелан Мальтійської служби допомоги в Івано-Франківську, отець А. Заліський, викладачі, працівники, гості.

У привітальному слові о. А. Заліський розповів про діяльність БО «Мальтійська служба допомоги» та про те, що акція з подарунками від Святого Миколая успішно триває вже 20 років. І щоразу до неї долучається все більше молоді. Капелан залишився дуже задоволений масовістю благодійного заходу, який показує, що творити добро не лише легко, а ще й приємно.

Несподіванкою стала участь у заході  дипломата, Почесного Консула Угорщини в Івано-Франківську та Івано-Франківській області Василя Вишиванюка, який завітав на благодійний концерт з Книгою Добра (Міжнародний соціальний проект). На його думку, цей захід вартий того, щоб бути записаним у цю книгу, бо університет вже віддавна займається благодійністю, підтримує не лише дітей-сиріт, а й дітей-переселенців. І сьогодні особливо радісно побачити, як добро творить молодь.

«Ми пишаємось нашими студентами, працівниками, які, окрім активної громадянської позиції, мають великі серця. Вони вчаться робити добро і це у них добре виходить. Адже в кожному подарунку, благодійній гривні знаходиться часточка їхніх сердець.  А ще приємно, що наші іноземні студенти відгукнулись. Це говорить, мабуть, про те, що вони теж почуваються частиною нашої не лише університетської, але й української спільноти», - озвучив загальний настрій учасників благодійного концерту проректор з науково-педагогічної роботи Олег Мандрик.

            У благодійному концерті взяли участь студенти І-ІІІ курсів університету, студенти підготовчого відділення іноземних студентів, учні танцювальної студії «Dreamstar». Студенти танцювали, співали, жартували, читали монологи, декламували вірші, грали на музичних інструментах. І все це заради дітей!

            Відділ інформації та зв’язків з громадськістю, поспілкувавшись з Іванною Іванівною Озарко, готовий оприлюднити результати благодійної ініціативи кафедри англійської мови:

  • реалізовано близько 500 квитків та запрошень;
  • зібрано 14 830 грн., які підуть на подарунки для шкіл-інтернатів та притулків Прикарпаття;
  • підготовлено 14 подарунків за листами від дітей-сиріт зі шкіл-інтернатів та притулків Прикарпаття, серед яких:  Микулинецька спеціальна школа-інтернат, Смоднянська санаторна школа-інтернат, школи  Рогатина, Тлумача й ін.

Завідувач подякувала всім, хто долучився до підготовки концерту, зокрема Центру культури і дозвілля, а також всім учасникам та гостям заходу, викладачам КАМ, які брали участь в його організації.

Детальніше про концерт.

  

 

 

Українська