Студентська творча акція «Ланцюг миру» в ІФНТУНГ

За ініціативою Міністерства освіти і науки України проводиться благодійний марафон «Діти – Янголи Миру». Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу першим серед вищих навчальних закладів міста відгукнувся на цю ініціативу. Таким чином, 21 жовтня 2014 року в ІФНТУНГ відбулась студентська творча акція «Ланцюг миру», яка проводиться в рамках Всеукраїнського благодійного марафону «Діти – Янголи Миру»-2014.

Сьогодні, як ніколи, весь народ України потребує миру. Зараз по всій країні гуртуються люди, яким не байдужа доля України.

Громадська організація «Молодь за вищу освіту» розпочала Всеукраїнську акцію «Ланцюг миру» в рамках Всеукраїнського благодійного марафону «Діти – Янголи Миру». Суть марафону полягає в можливості кожного студента висловити свою думку стосовно військових дій та закликати всіх до миру.

Першим до студентів звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, доц. Олег Мандрик, який наголосив, що сьогодні для кожного українця головним бажанням є жити у мирній, вільній, єдиній державі без війни і насильства. Олег Миколайович закликав всіх студентів, викладачів та співробітників університету єднатись, вірити, що все буде добре та молитись за світле майбутнє України.

Студенти-учасники художньої самодіяльності Центру культури ІФНТУНГ також приєдналися до Всеукраїнської акції «Ланцюг миру», висловлюючи свій протест війні.

Роман Вагилевич, студент геологорозвідувального факультету, закликав всіх до миру віршем «Мир на землі». Анна Сумер, студентка інституту інженерної механіки, висловила свої побажання Україні піснею «Київська Русь». Сергій Оленюк, студент інженерно-екологічного інституту, теж закликав всіх до миру та виконав пісню, яка стала закликом до єднання українців «Вставай, мила моя, вставай». Танцювальний гурт факультету технічного перекладу та документознавства (ФТПД), керівником якого є студентка факультету Ольга Мангушева, виконав танець «На вершині світу». Марія Стефурин, студентка ФТПД, виконала пісню про незрівнянну красу нашої рідної землі «На Україні».

Закінчилась творча акція словами ведучої:

Україно – матінко святая, ти для нас всіх рідна сторона.
Хай тебе довіку обминають лихоліття і страшна війна.
Хай же над пшеничними полями лине дзвінко жайворонка спів,
Хай не умиваються сльозами обличчя матерів.
Хай братерство вічно проростає, мов жита з прадавнього зерна,
Й «Заповіт» Шевченків нас єднає, - неба синь й пшениці жовтизна!

Сценарій студентської творчої акції «Ланцюг миру» написала Антоніна Гавриленко, заступник директора Центру культури ІФНТУНГ, яка і провела захід.

Організатори заходу: Ректорат, Центр культури ІФНТУНГ.

Кореспондент прес-служби ІФНТУНГ

Неля Грималюк

Звернення до студентів проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Олега Мандрика Ведуча - заступник директора Центру культури Антоніна Гавриленко Всі присутні вшанували пам'ять про загиблих співвітчизників хвилиною мовчання Роман Вагилевич, студент геологорозвідувального факультету, закликав всіх до миру віршем «Мир на землі». За дійством спостерігають проректор  Олег Мандрик, директор господарського комплексу Анна Василів, директор Центру культури Володимир Литвиненко Анна Сумер, студентка інституту інженерної механіки, висловила свої побажання Україні піснею «Київська Русь». Сергій Оленюк, студент інженерно-екологічного інституту, теж закликав всіх до миру та виконав пісню, яка стала закликом до єднання українців «Вставай, мила моя, вставай». Заступник голови Студентського парламенту М. Глодов'юк, художній керівник Центру культури Є. Єрохіна, журналіст прес-служби університету Н. Грималюк Танцювальний гурт факультету технічного перекладу та документознавства (ФТПД), керівником якого є студентка факультету Ольга Мангушева, виконав танець «На вершині світу».  Фрагменти танцю Фрагменти танцю Танець символізує об'єднання семи народів світу Марія Стефурин, студентка ФТПД, виконала пісню про незрівнянну красу нашої рідної землі «Лише у нас на Україні». Закінчилась творча акція словами ведучої: "Хай братерство вічно проростає, мов жита з прадавнього зерна, й «Заповіт» Шевченків нас єднає, - неба синь й пшениці жовтизна!"

Українська