Студентська практика в державній вищій професійній школі в місті Холм, Польща

Щороку в Україні зростає кількість студентів, які хотіли б навчатися за кордоном, оскільки в подальшому це надає перспективу працевлаштування в країнах Європи. Найчастіше для свого навчання студенти обирають сусідні країни Євросоюзу, зокрема Польщу.

Однак, в цьому випадку працевлаштування студентів з Україні стає проблематичним. Саме тому Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу поглиблює зв`язки з польськими ВНЗ, що надає можливість студентам за період навчання отримати дипломи двох країн.

Одним із університетів, з якими налагодив співпрацю ІФНТУНГ, є Державна вища професійна школа в місті Холм. Першим кроком стало проходження студентами 4 курсу кафедри філолігії та перекладу перекладацької практики на базі цього вищого навчального закладу.

В рамках практики студенти мали можливість ознайомитися з навчальним процесом в Польші, прослухати курс лекцій з американістики та англійської філології, оглянути матеріально-технічне забезпечення ВНЗ, поглибити знання польської мови та культури Польщі.

До послуг студентів університету бібліотека, яка вміщує унікальні видання з лінгвістики та перекладознавства, добре оснащені аудиторії та лінгвістична лабораторія.
Під час практики обговорювалося питання про можливість для українських студентів одночасно навчатися в обидвох університетах та отримувати після закінчення як український, так і європейський диплом про вищу освіту.

Таким чином, проведення цієї практики стало першим кроком до подальшої співпраці між двома університетами, що в майбутньому призведе до покращення якості освіти та дозволить студентам посідати кращі позиції на ринку праці.

   Студентка 4-го курсу спеціальності «Переклад»,
   Надія Кріцак
   25.05.2014 р.

Фоторепортаж про студентську практику в державній вищій професійній школі в місті Холм, Польща

Українська