Студенти з Кракова та Києва проходять літню екологічну практику на Прикарпатті

Студенти-екологи з Краківської гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташіца (Польща) та Київського національного університету будівництва і архітектури разом з (справа-наліво) завідувачем кафедри екології, проф. Я. Адаменком, директором ІЕІ О. Мандриком та польським професором Даріушем Чіжевським

З 13-20 липня 2014 року 30 студентів-екологів Краківської гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташіца (AGH) проходитимуть літню практику в ІФНТУНГ. Завдяки угодам, укладеним між ІФНТУНГ і Краківською гірничо-металургійною академією ім. Станіслава Сташіца, протягом весняного семестру 2013-2014 навчального року 88 студентів університету нафти і газу навчались в польському ВНЗ, успішно завершили навчання і найближчим часом отримають європейські дипломи магістра. В свою чергу, відповідно до угод про співпрацю, ІФНТУНГ прийняв на літню практику польських студентів. Польську делегацію очолює завідувач кафедри екології та охорони навколишнього середовища AGH, д. т. н. Даріуш Чіжевський. Спільно зі студентами з Польщі практику проходитимуть 6 студентів-екологів з Київського національного університету будівництва і архітектури.

Зустрічав студентів з Польщі та нашої столиці директор інженерно-екологічного інституту (ІЕІ) О. Мандрик. Співпраця ІЕІ ІФНТУНГ з Краківською гірничо-металургійною академією ім. Станіслава Сташіца триває вже 5 рік, а з Київським національним університетом будівництва і архітектури така співпраця відбувається вперше. Директор ІЕІ Олег Миколайович розповів студентам про університет, співпрацю ІФНТУНГ з польською альма-матер студентів, діяльність інженерно-екологічного інституту та напрями підготовки студентів ІЕІ. До слова було також запрошено завідувача кафедри екології, проф. Я. Адаменка, який привітав студентів з прибуттям в Україну, Івано-Франківськ і побажав їм не тільки пізнати ті природні процеси, які відбуваються в нашому краї, але й також гарно відпочити. Ярослав Олегович детальніше розповів про наукову роботу кафедри, а також міжнародну співпрацю ІЕІ з різними організаціями, що діють у сфері охорони навколишнього середовища та університетами світу.

М. Стародубцева, директор студентського профілакторію, розповіла студентам про умови перебування в студмістечку, а заступник директора відділу охорони праці і безпеки життєдіяльності В. Берездецький провів студентам інструктаж з техніки безпеки.

Програма проходження практики передбачає поїздки в м. Калуш (Домбровський соляний кар’єр), м. Бурштин (теплова електростанція), м. Яремче (Карпатський національний природний парк), відвідини Івано-Франківського дендропарку, КП «Івано-Франківськводоекотехпром», найбільшого діючого підприємства міста ВАТ «Івано-Франківськцемент» та багато іншого.

Кореспондент прес-служби ІФНТУНГ

Неля Грималюк

14.07.2014 р.

 

Студенти-екологи з Краківської гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташіца (Польща) та Київського національного університету будівництва і архітектури разом з (справа-наліво) завідувачем кафедри екології, проф. Я. Адаменком, директором ІЕІ О. Мандриком та польським професором Даріушем ЧіжевськимОлег Миколайович, директор ІЕІ, ознайомлює студентів з програмою їхньої літньої практики в ІФНТУНГ. Переклад на польську мову здійснює викладач кафедри англійської мови Я. Безанюк   Студенти Краківської гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташіца разом з керівником практики, завідувачем кафедри екології AGH професором Даріушем ЧіжевськимПерший день практики розпочався для студентів екскурсією в геологічний музей університету О. Мандрик, директор ІЕІ, зі студентами Київського національного університету будівництва і архітектури

 

Українська