Студентам ІНЕУ лекцію прочитав заступник Голови НБУ

23 листопада 2017 року на запрошення дирекції Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітав з лекцією заступник Голови Національного банку України Сологуб Д. Р. За словами директора ІНЕУ, проф. Гораль Л. Т., запрошення топ-менеджерів зі сфери фінансів, управління економікою з метою залучення їх до навчального процесу вже стало для інституту доброю традицією. І цього разу досвідчений фінансист приїхав поділитись своїми думками щодо розвитку фінансової системи України.

Високий гість в інтерв’ю ЗМІ підтвердив, що менеджери високої ланки охоче читають лекції для студентів-фахівців, діляться неоціненним досвідом роботи. Ще донедавна цикли лекцій обмежувались в основному київськими вишами. Проте, у 2017 році їхня географія значно розширилась. Більше того, НБУ організовує семінари та запрошує  на них викладачів-економістів.

Заступник Голови НБУ Сологуб Д. Р. прочитав в ІФНТУНГ лекцію на тему «Монетарна політика НБУ: цілі та інструменти». Він зазначив, що сьогодні вже можна говорити про певні досягнення банківської системи України, пояснював, як працює Центральний банк країни, що належить до його основних компетенцій: адже він повинен забезпечити цінову та фінансову стабільність. Основними умовами функціонування НБУ є його незалежність та технократичність.  І тут велику роль відіграють  фахівці високого класу, яких випускають за умови високого освітнього рівня університету.   

Після лекції студенти мали можливість поспілкуватись з Дмитром Сологубом та поставити низку питань, які хвилюють майбутніх економістів та фінансистів.

Фото westnews 

 

Українська