Стартував другий тренінг НАЗЯВО для експертів з акредитації освітніх програм

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу стартував черговий дводенний тренінг для експертів з акредитації освітніх програм під егідою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО). До ІФНТУНГ з’їхались 36 учасників, які представляють ЗВО Західної України – Тернополя (Тернопільський національний університет ім. В. Гнатюка, Тернопільський національний медичний університет ім. І Горбачевського), Ужгорода (Ужгородський національний університет, ПЗВО карпатський університет ім. А. Волошина), Чернівців (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича й ін.), Мукачева (Мукачівський державний університет) і, звісно, Івано-Франківська (ІФНТУНГ та Університет короля Данила). Варто додати, що серед  учасників тренінгу – семеро студентів-бакалаврів.

На цей час, як повідомляла раніше прес-служба ІФНТУНГ, питання експертів для акредитації освітніх програм стоїть дуже гостро. Саме тому такі навчання по Україні відбуваються в дуже стислі терміни. Адже зовсім нещодавно в стінах ІФНТУНГ відбувся перший такий тренінг на Прикарпатті за участі заступника голови НАЗЯВО Бутенка А. П. та проректора з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ та сертифікованого експерта НАЗЯВО Карпаша М. О. 

Сьогодні ж тренінг ведуть керівник Центру маркетингу та розвитку Львівського національного університету ім. І. Франка, тренер Ольга Осередчук та проректор з НПР ІФНТУНГ Максим Карпаш.   

Протягом навчання учасники розглядатимуть найкращі практики –  симулюватимуть процес акредитації, вирішуватимуть складні кейси, аналізуватимуть нову систему акредитації в Україні. Все це – задля високої мети – якісного реформування вищої освіти в Україні, інноваційного розвитку українського суспільства та підвищення ролі вищої освіти у формуванні молодого освіченого покоління.

До слова. По Україні в тиждень відбувається по 8-9 тренінгів для експертів з акредитації освітніх програм під егідою НАЗЯВО.

 

Українська