Стадіон ІФНТУНГ під прицілом Міністерства розвитку громад та територій України

Сьогодні, 14 серпня, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідав заступник Міністра розвитку громад та територій України Негода В’ячеслав Андронович. Метою візиту високого гостя став стадіон спортивного комплексу ім. А. П. Гемби, реконструкція якого здійснюється в рамках  реалізації ініційованої Президентом України  Національної програми  «Велике будівництво».

У супроводі ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського та проректора з науково-педагогічної роботи Ліліани Гораль заступник міністра оглянув стадіон, який планується використовувати для проведення змагань найвищого рівня. І залишився задоволеним: відмінні поліуританові бігові доріжки, газон футбольного поля з автоматичним поливом та освітленням й багато інших новинок – все це створює  потужну базу для тренувань і змагань високого рівня.

Довідково. В регіоні, на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу функціонує спортивний комплекс ім. Гемби А. П., який є другий в Україні за масштабами (5 га) та єдиний в області, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Він включає легкоатлетичний стадіон, 5 спортивних залів, які відповідають вимогам проведення Всеукраїнських змагань, 25-метровий плавальний басейн; легкоатлетичний манеж; тренажерний зал; зал для настільного тенісу, де проводяться змагання Міжнародного рівня, а також зал, пристосований для спортсменів з проблемами опорно-рухового апарату; футбольне поле; 4 спортивних майданчики; сауну, масажний кабінет та кабінет лікарського контролю. Спорткомплекс ІФНТУНГ був введений в експлуатацію ще у 1980 році, тому потребував значних капіталовкладень на оновлення.

Українська