Співпраця з Університетом NORD: нові можливості

Протягом п’яти днів доцент кафедри енергетичного менеджменту і технічної діагностики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Віталій Цих проходив стажування для викладачів вищої освіти в рамках програми Erasmus+ в Університеті NORD, м. Бодо (Норвегія).

Під час візиту Віталій Сергійович взяв участь в Міжнародній конференції «Діалог Крайньої Півночі 2019: Бізнес в Арктиці» («High North Dialogue 2019: Business in the Arctic»), а також в Науковому Семінарі «Діалог Крайньої Півночі», які були організовані Центром Крайньої Півночі Бізнес Школи Університету Норд (м. Бодо, Норвегія). Також у роботі конференції та семінару взяли участь науковці, підприємці та студенти з-понад 20 держав світу. 

Цікавим і пізнавальним заходом, який передував конференції, була презентація десяти проектів «SMART CITY 2040» від молодих науковців та студентів щодо сценаріїв розвитку міст на найближчі 20 років. Більша частина наведених сценаріїв пов’язана із розвитком енергоефективних технологій, відновлювальних джерел енергії та технологічного прогресу загалом.

Проблеми енергозаощадження та енергоефективності знайшли своє відображення й у виступах учасників конференції та під час подальшого обговорення на науковому семінарі. Науковці з різних країн також розглядали питання розвитку міжнародної співпраці в усіх сферах діяльності й ефективний взаємозв'язок між науковими установами, державою та підприємництвом.

За результатами візиту, представники ІФНТУНГ та Університету Nord напрацювали подальший план дій щодо успішної реалізації програми обміну студентів в рамках Erasmus+ та погодили можливість участі в спільних міжнародних проектах на основі партнерства. Крім того, для проведення лекцій з важливих енергетичних питань запрошено представника Норвегії, науковця з місцевого університету.

Українська