Розширення форм співпраці в освітній та науковій галузях — результати візиту в КНР

Численні зустрічі з представниками бізнес-установ та науково-освітніх закладів, конференції з пошуку талантів та проектів, домовленості щодо реалізації спільних наукових досліджень, академічних обмінів, наукових проектів, підписання угод про подвійні дипломи з китайськими університетами — все це результати офіційного візиту у Китайську Народну Республіку  проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаша М.О.

Він зазначає, що для того, щоб рухатись до рівня передових університетів, потрібно, в першу чергу, активізовувати міжнародну діяльність, набиратись досвіду у провідних фахівців. Саме такі візити сприяють цьому, а також є підтвердженням зацікавленості китайської сторони в узгодженому співробітництві з нашим університетом. І як як стверджує давня китайська мудрість "Не зробиш маленьких кроків – не пройдеш великого шляху"!

Як повідомлялось раніше, проф. Карпаш М.О. спільно з директором Державної установи "Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України" Хвесиком М.А., директором філії "Київоблбудекспертиза" Державного підприємства "Київоблбудінвест" Ампилоговим В.Ф. та експертом підприємства Коваленком В.Д. взяли участь у Міжнародних конференціях з пошуку талантів та проектів, які проходять у містах Нінбо та Тайжоу. Крім делегації від України до роботи конференції долучились представники з Італії, Канади, США, Ізраїлю, Південної Африки та ряду інших країн.

Відповідно до попередньо підписаного Меморандуму про співпрацю між Китайською асоціацією міжнародного обміну Jianhu foreign experts development Steven Feng та Карпашем М.О. було домовлено про наступні візити, академічні обміни,  наукові проекти, підписання угод про подвійні дипломи з китайськими університетами та інше.

 

Українська