Робити добро — дуже легко, потрібно лише почати!

Саме під таким гаслом відбувся сьогодні, 7 листопада, в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу захід для студентів, приурочений до Міжнародного дня доброти. Його організатори – а це кафедра англійської мови ІГПДУ, на ініціативу якої відгукнулась адміністрація університету в особі першого проректора О. М. Мандрика,  не вперше залучають своїх працівників і студентів до благочинних акцій: майже рік тому невтомні завідувачка кафедри англійської мови Озарко І. І. та старший викладач Мельник О. А. у співпраці з Мальтійською службою допомоги долучились до акції «Святий Миколай йде до сиріт» та організували благодійний концерт «Environment should be friendly» за участю студентів ІФНТУНГ. Було зібрано 14 830 грн., які пішли на подарунки для шкіл-інтернатів та притулків Прикарпаття.

Організаторам надихати студентів робити добро й ділитись добром було легко, бо це завжди легко робити з креативними людьми з великим серцем. Крім того, дійство мало на меті також донести до присутніх інформацію про міжнародний проєкт «Книга добра», який реалізується благодійним фондом «Чисті серцем». Тож напередодні заходу кафедра англійської мови провела серед студентів ІФНТУНГ конкурс на виготовлення макету логотипу проекту «Книги добра». Авторів конкурсних робіт було запрошено на захід та нагороджено додатковими балами (10%)  з англійської мови за семестр. Серед високих гостей були присутні Василь Вишиванюк, почесний консул Угорщини та Ірина Рабарська, голова БФ «Чисті серцем», які завітали на захід з подарунками – друкованими примірники «Книги добра» та листівками з насінням, що проростає добром. Вони й відзначили кращу, на їхню думку, роботу  друкованим примірником «Книги добра». Команда організаторів теж презентувала команді проекту переклад гімну «Книги добра» англійською мовою та сувенірні магніти з логотипом.

На завершення перший проректор Мандрик О. М. подякував учасникам заходу та пообіцяв додаткові бонуси від ректорату. Він впевнений, що такі зустрічі – це тільки початок співпраці, бо зерно добра у серцях університетської спільноти не лише посіяно, воно вже проросло добрими справами і ростиме й плодоноситиме далі.

Всі залишились задоволені. Про це свідчить допис на фейсбуці Василя Вишиванюка: «Захід пройшов активно, мелодійно та дуже позитивно. Домовилися із організаторами про спільні хороші плани на майбутнє. Молодці! Креативно!»

Організатори заходу висловлюють подяку студентам групи ТР-17-1 – Гузій Анні, Гузій Тетяні, Нестерук Тетяні, Єланській Катерині, Романенчуку Віталію, Смижуку Денису, та студенту групи НЗ-17-1 Снігурову Євгенію за допомогу у проведенні та участь у заході, а також викладачам кафедри англійської мови та студентам, які долучилися до конкурсу.

Довідково. Книга Добраце міжнародний соціальний проект.  Автори проекту презентували оригінальний примірник «Книги добра», виготовлений в Естонії, та розповіли про виникнення ідеї проекту та його роль у встановленні української державності.

А ми закликаємо всю університетську спільноту долучатись до добрих справ, зробити цей світ кращим! Адже робити добро — дуже легко, потрібно лише почати! 

Фотозвіт оновлюється.

  

 

Українська