Про головне в деталях: як співпрацюватимуть ІФНТУНГ та ОТГ

Нещодавно проректор з науково-педагогічної роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олег Мандрик в прямому ефірі на ОТБ Галичина дискутував з  виконавчим директором Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрієм Стефанчуком та  головою Делятинської ОТГ Богданом Климюком про співпрацю об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та вищих навчальних закладів Прикарпаття, зокрема з ІФНТУНГ, її основні напрямки, підвищення кваліфікації для керівництва ОТГ, кадрові проблеми в об’єднаних громадах, спільні проекти ОМС і ВНЗ області та ін.

Олег Миколайович зазначив, що  ІФНТУНГ підписав Меморандум про співпрацю з Івано-Франківським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України». Предметом цієї угоди є спільна підготовка фахівців для місцевого самоврядування, залучення науковців та студентів до вирішення питань місцевого економічного розвитку, в першу чергу, у сфері енергетичної та екологічної безпеки, енергоефективності, раціонального використання природних ресурсів.  Співпраця ОТГ з науковцями призводить до покращення результатів діяльності місцевого самоврядування

Університет готовий практично допомагати вирішувати стратегічні проблеми, з якими новостворені ОТГ часто зустрічаються. Насамперед, це – підготовка кваліфікованих кадрів, залучення науковців та талановитих студентів ІФНТУНГ до розробки програм для органів самоврядування та ОТГ. Крім того, існує можливість включити в тематику курсового чи дипломного проектування проблеми ОТГ, а також спільно з ОТГ подавати  проекти всеукраїнського та європейського масштабів. Позитивні приклади в ІФНТУНГ вже є –  реалізований у Галицькому районі у с. Маріямпіль протипаводковий полігон (2012 р.). ІФНТУНГ готовий представити ОТГ для подолання кадрового «голоду» різні напрями перепідготовки та підвищення кваліфікації: управлінський, співпрацю в екологічній, геодезичній  сферах, а також інформаційних технологій. Пріоритетною та затребуваною вважається співпраця в енергетичній сфері, бо гарантує енергетичну безпеку держави і краю. Університет  має непоганий досвід та можливості дуальної освіти.

Молоді та досвідчені керівники ОТГ вважають, що без допомоги ЗВО та науковців неможливо втілити цю реформу, тому й зацікавлені у співпраці з ІФНТУНГ. Детальніше про переваги співпраці дивіться у повній версії програми  ОТБ Галичина «Про головне в деталях» з Юлею Юзьків від 6 вересня 2018 року!

Українська