Проєкт ІФНТУНГ серед переможців конкурсу гендерних ініціатив АМУ

20 червня, в День економічного розвитку українських міст, в рамках XV Українського муніципального форуму, який проводить Асоціація міст України, відбулося урочисте оголошення проєктів-переможців конкурсу короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку. Серед переможців проєкт Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – «Успіх в бізнесі». Університет на урочистому врученні сертифікатів представляв асистент кафедри теорії економіки та управління О. С. Яцюк.

Проєкт розроблений кафедрою прикладної економіки ІФНТУНГ (доц. У. Б. Бережницька) за допомоги Лабораторії інноваційних досліджень в економіці (ас. О. С. Яцюк). Проєктна ініціатива передбачає навчання жінок м. Івано-Франківська веденню бізнесу, що призведе до активізації використання їх потенціалу для організації власної справи. Це сприятиме зростанню ролі жінок в суспільстві та покращенню бізнес-середовища в регіоні. Основними завданнями проєкту є: розвиток жіночого підприємництва в м. Івано-Франківськ; скорочення безробіття серед жінок; розбудова місцевого потенціалу, пов’язаного з участю жінок у місцевому економічному розвитку; налагодження сталої системи навчання щодо основ організації та ведення бізнесу. Заходи проєкту передбачають організацію навчальних курсів для жінок, які бажають заснувати власну справу або ж активізувати свою діяльність в бізнесі. Так, навчання буде проводитись із застосуванням практичних кейсів, а також навчальних матеріалів, які використовуються на практичних заняттях студентів  ІФНТУНГ, але із адаптацією для слухачів курсів. Розроблена тематика відповідає реаліям функціонування підприємництва в Україні. Особливістю проєкту є гнучкість програми відповідно до вподобань та запитів слухачів, а також практичний досвід тренерів. Конкурентною перевагою є також прикладна діяльність кафедри та ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІЕМ ІФНТУНГ.

Загалом, близько 40 учасниць матимуть нагоду отримати підвищення кваліфікації з основ підприємницької діяльності в ІФНТУНГ.

Завідувачка кафедри прикладної економіки (ПЕК) Уляна Бережницька відзначила: «Проєкт є особливим як для кафедри ПЕК, так і для Інституту економіки та менеджменту (ІЕМ). По-перше, для реформованої кафедри прикладної економіки він є першою ластівкою спільної роботи всього колективу (кафедра ПЕК була створена на базі двох кафедр університету 27 серпня 2018 року). По-друге, заходами проєкту передбачено залучення до діяльності й інших кафедр ІЕМ, що не може не тішити. Все це загалом також передбачає консолізацію зусиль усієї команди інституту. Дай Бог нам легкої реалізації та досягнення головної мети проєкту!»

Відзначимо, що співфінансування проєкту передбачено за кошти міського бюджету, оскільки проєкт підготовлено за підтримки Управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

 

Українська