Проект CONTENT представлено як приклад успішної реалізації ідеї!

Минулого тижня відбулась Міжнародна заключна конференція програми «Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна» (HUSKROUA) на 2007-2013 рр. У її роботі взяли участь понад 150 представників національних, регіональних та місцевих органів влади чотирьох країн, а також отримувачі грантів - бенефіціари з державного та приватного секторів.

Від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу участь у конференції взяли проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Максим Олегович Карпаш та директор Центру міжнародного співробітництва, доц. Артур Романович Воронич.

Відкрив конференцію голова Спільного Технічного Секретаріату Програми Арон Сокач. Від імені Органу Управління Програми з вітальним словом виступив його голова, заступник Державного секретаря з питань регіонального та транскордонного економічного співробітництва Міністерства закордонних справ та торгівлі Угорщини Петер Кіш-Парціу. Посадовець відзначив важливість функціонування інструменту Європейського Сусідства і Партнерства для всіх чотирьох країн-учасниць і зазначив, що фінансова підтримка транскордонної співпраці з фондів ЄС є додатковим стимулом у нівелюванні диспропорцій в розвитку прикордонних територій та активного зростання соціально-економічних показників діяльності регіонів.

Зазначимо, що за програмою «Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна» (HUSKROUA) на 2007-2013 рр в ІФНТУНГ реалізовувалось 4 проекти, в двох університет був головним бенефіціаром - HUSKROUA/1101/194 - CONTENT - Cross-border Innovation Network for Technology Transfer («Транскордонна мережа для трансферу технологій») та HUSKROUA/0901/062 -  QASERD -Quality Assurance for Society – oriented Education, Research and Development (Забезпечення якості суспільно-орієнтованих освіти, досліджень та розробок»).

 Проект «Транскордонна мережа для трансферу технологій» розроблено задля вирішення проблем трансферу технологій в цільовому міжнародному регіоні. В рамках проекту створено нову інноваційну міжвузівську мережу: підписано угоди про співробітництво між університетами-партнерами (ІФНТУНГ, Університет Мішкольца (Угорщина), Технічний університет Кошице (Словаччина) та Північний університетський центр Бая-Маре Технічного університету Клуж-Напока (Румунія), створений новий веб-портал, що містить загальну інформацію, інформацію для науковців, інформацію для підприємств, технопарків, базу даних; розроблена навчальна програма «Менеджмент трансферу технологій». Проведено спеціальні навчання для 105 співробітників від вузів-партнерів, організовано обмін студентами, викладачами, проведено 4 технологічні ярмарки, на яких учасники представляли свій досвід комерціалізації результатів наукових досліджень, обговорювали питання регуляторного, фінансового чи організаційного характеру та налагоджували контакти.

І як наслідок – проект «Транскордонна мережа для трансферу технологій» на підсумковій конференції представили як найуспішніший проект!

Також нагадаємо, що за результатами другого конкурсу Програми транскордонної співпраці Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна (HUSKROUA) 2014-2020 ІФНТУНГ виграв два проекти: Cross-border Network of Energy Sustainable Universities (NET4SENERGY) Транскордонна мережа енергетично сталих університетів та Energy Recovery from Municipal Solid Waste by Thermal Conversion Technologies in Cross-border Region (EnyMSW) / Відновлення енергії з твердих побутових відходів з використанням технологій теплового перетворення в транскордонному регіоні.

*При копіюванні матеріалів активне посилання на сайт обов’язкове: http://nung.edu.ua/

 

Українська