Проведення навчання та перевірка знань з питань охорони праці та пожежної безпеки

25 травня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу згідно Наказу №74  та у відповідності до ст.18 Закону України «Про охорону праці» відбулося навчання та перевірка знань з охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту працівників, задіяних у навчально-виховному процесі, та допоміжних підрозділів університету. Мета заходу - належна організація навчання та підвищення рівня знань працівників з питань охорони праці, оскільки це - один з основних принципів державної політики в галузі охорони праці.  Фундаментальна основа безпеки праці є необхідною умовою вдосконалення управління охороною праці, що полягає в забезпеченні ефективної профілактичної роботи щодо запобігання аварій і травматизму на виробництві.

В рамках заходу працювала комісія у складі: Дзьоби О. Г. (проректора з науково-педагогічної роботи), Семчука Я. М. (завідувача кафедри БЖД), Іванова В. І. (головного інженера), Сіроцінського А. А. (начальника відділу охорони праці) та Протаса В. В. (провідного юрисконсультанта).

У ході зустрічі полковник служби цивільного захисту, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Івано-Франківській області Роман Борисюк, завідувач сектору профілактики виробничого травматизму відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в місті Івано-Франківськ Світлана Прокопів, викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Івано-Франківській області Назар Левицький, заступник начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Івано-Франківській області Андрій Павелко проінформували працівників про ефективність функціонування  системи управління охороною праці, зазначили основні  причини нещасних випадків та необхідність виконання зазначених вимог. Також вони розповіли працівникам навчально-виховного процесу про правильне надання першої медичної допомоги: штучне дихання, непрямий масаж серця, зупинення кровотечі та ін.

Таким чином, пропаганда питань охорони праці активно інтегрується у свідомість працюючих, у їхні думки, установки, дії і ставить за мету змінити існуюче ставлення працівника до небезпеки на користь охорони праці.

Українська