Прийняття присяги на вірність Україні

2 серпня 2015 року на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулось урочисте прийняття військової присяги курсантами військової кафедри університету. Цьогоріч 382 осіб присягнули на вірність українському народу та отримали своє перше офіцерське звання – молодший лейтенант запасу.

На стадіоні університету особовий склад навчальних зборів вишикувався у 14 ротних колон. Начальник військової кафедри, полковник Юрій В’язніцев привітав курсантів із завершенням навчання, зазначив, що випускники у повному складі успішно склали іспити і готові до прийняття присяги. Прозвучала команда і перед стрій винесли  Державний Прапор України.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету, професор Євстахій Крижанівський, який побажав курсантам гордо нести звання офіцера Збройних Сил України та, незважаючи ні на що, завжди бути відданими патріотами Батьківщини. На служіння Україні курсантів благословив та освятив капелан Івано-Франківського гарнізону, отець Ярослав. Зворушливими були материнські слова, що прозвучали у привітанні батьків курсантів – Лідії Микитин, Лесі Панів та Галини Летнянчин. До привітального слова приєдналися випускники: курсант 1 роти 3 взводу Алла Шендирук, курсант 2 роти 1 взводу Богдан Максимців та курсант 3 роти 4 взводу Михайло Данищук.

Опісля привітань, за відданою командою, перед стрій винесли столи і кожен з курсантів, поклавши руку на Біблію, присягнув віддано служити народові України та захищати рідню землю.

Завершилася церемонія складання присяги проходженням урочистого маршу молодих офіцерів. 

 

Українська