Прес-конференція щодо обслуговування суб’єктів підприємництва міста Івано-Франківська у ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІнЕУ ІФНТУНГ

10 жовтня 2014 року в Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Інституту економіки та управління у нафтогазовому комплексі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ЦРП «БІ» ІнЕУ ІФНТУНГ) відбулась прес-конференція щодо обслуговування суб’єктів підприємництва міста Івано-Франківська.

На виконання Протоколу про наміри, укладеного ще 20 грудня минулого року між Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, 1 жовтня поточного року підписано Договір про надання послуг з інформаційно-консультаційного та ресурсного обслуговування суб’єктів підприємницької діяльності міста Івано-Франківська.

Згідно даного договору, потенційні та діючі суб’єкти підприємництва міста матимуть можливість отримувати на безкоштовній основі комплекс бізнес-послуг у ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІнЕУ ІФНТУНГ, зокрема: інформаційно-довідкову, консультаційну підтримку щодо ведення підприємницької діяльності, можливість працювати у ЦРП «БІ» на базі 10-ти облаштованих робочих місць, у конференц-залі з мультимедійним обладнанням тощо.

Організаторами прес-конференції виступили представники ІФНТУНГ: директор ІнЕУ, д.е.н., проф. Ліліана Гораль, завідувач ЦРП «БІ» ІнЕУ, к.е.н., доц. Уляна Бережницька та завідувач лабораторії інноваційних досліджень в економіці ІнЕУ, к. е. н., доц. Ірина Проданова.

Запрошеними на прес-конференцію були: заступник міського голови Івано-Франківська п. Богдан Білик, начальник інформаційно-комунікаційного відділу  ДПІ у м. Івано-Франківськ п. Галина Яремко, директор Івано-Франківського міського центру зайнятості п. Ганна Бандура, начальник відділу активної підтримки безробітних Івано-Франківського міського центру зайнятості п. Ірина Харко та заступник керівника Івано-Франківського регіонального штабу по роботі з вимушеними переселенцями п. Мар’яна Озорович.

Зустріч керівництва ІнЕУ ІФНТУНГ з державними діячами була надзвичайно корисною. Обидві сторони представили громадськості нові умови обслуговування підприємців в бізнес-інкубаторі та обговорили напрямки подальшої співпраці.

“Інститут економіки та управління у нафтогазовому комплексі зобов’язався підтримувати підприємців як консультаційно, так і методично. Ми створили їм прекрасні робочі місця, прекрасні умови праці. Тут вони зможуть комунікувати як по своїй бізнес-діяльності, так і з усіма структурами, що причетні до ведення підприємництва. Ми сприяємо розвитку їхніх ініціатив, написанню їхніх бізнес-проектів, бізнес-планів, допомагаємо їм разом з податковою адміністрацією через консультування щодо ведення бізнесу. Всі кафедри нашого інституту також активно консультуватимуть майбутніх підприємців задля того, щоб їхні розпочинання були успішними та реалізованими. Водночас, окрім людей, які вже мають створений бізнес, ми пропонуємо вимушеним переселенцям продовжувати в Івано-Франківську ту справу, яка в них була започаткована в східних областях або ж розпочати новий бізнес. На безоплатній основі, в зручний для них час, ми завжди готові їх консультувати, допомагати інформаційно, надати їм робочі місця, створити всі комфортні умови для їхньої праці” – розпочала прес-конференцію директор ІнЕУ ІФНТУНГ, д.е.н., проф. Ліліана Гораль.

“Івано-Франківськ – типове місто європейського типу. Малий та середній бізнес тут становить 98%. Тому ми будемо робити все можливе, щоб сприяти становленню молодих підприємців і я думаю, що продовження нашої плідної співпраці з ЦРП «Бізнес-інкубатор» і надалі матиме насичений характер” - зазначив заступник міського голови Івано-Франківська Богдан Білик.

По завершенню прес-конференції для усіх зацікавлених осіб було проведено семінар-тренінг з питань оподаткування. До слова, такого роду заходи є практичним підтвердженням злагодженої співпраці ЦРП «БІ» ІнЕУ ІФНТУНГ з Івано-Франківським міським центром зайнятості, який запрошував слухачів семінару, та ДПІ в м. Івано-Франківську, адже лектором-модератором на семінарі виступила саме представниця податкової – п. Галина Яремко. Учасникам семінару, а це біля 15 осіб, представлено особливості започаткування власної справи, надано рекомендації щодо вибору системи оподаткування, зокрема вказано переваги й недоліки спрощеної системи оподаткування. Варто зазначити, що семінари проводяться в ЦРП «БІ» на постійній основі безкоштовно для учасників.

Кореспондент прес-служби ІФНТУНГ

Неля Грималюк

 

 

 

 

Українська