Практика польський студентів на теренах Прикарпаття

В період з 09 по 19 липня 2018 р. на базі Інституту нафтогазової інженерії ІФНТУНГ проходили ознайомчу практику студенти факультету Буріння нафти і газу АGН в рамках підписаної Угоди про співпрацю між Краківською гірничо-металургійною академією ім. С. Сташица (АGН, Польща) та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу.

В перший день практики відбулася зустріч директора Інституту нафтогазової інженерії Витязя О.Ю. з групою польських студентів, яку очолювали керівники від АGН - заступник декана факультету Буріння, нафти і газу доктор Анета Сапінська-Сліва (Aneta Sapinska-Sliwa) та доктор Дагмара Зельяж (Dagmara Zeljas). Директор Витязь О.Ю. ознайомив польських студентів з історією та сьогоденням університету, програмою практики та провів інструктаж з техніки безпеки під час перебування на виробничих об’єктах.

Згідно з програмою практики студенти відвідали геологічний музей університету, навчально-наукові лабораторії кафедр ІНГІ, музей нафтопромислів Галичини, побували на об’єктах НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ Укрнафта, Газопромислового управління “Львівгазвидобування” ПАТ «Укргазвидобування», Богородчанського ЛВУ МГ та ВУ ПЗГ УМГ «Прикарпаттрансгаз». Цікавою та корисною для студентів була поїздка в місто Долина на ГПЗ ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укрспецтрансгаз».

Спеціалісти ПАТ «Укрнафта» охоче поділились досвідом із майбутніми нафтовиками. У супроводі викладачів ІФНТУНГ молоді люди побували в навчально-курсовому комбінаті (НКК) та на об’єктах Битків-Бабченського родовища цеху №2 з видобутку нафти і газу (Ц№2ВНГ). І навіть підступний дощ не здолав бажання студентів дізнатися більше про нафтову справу. Тож Віталій Бойчук , старший інженер з видобутку НГВУ, Дмитро Катрич, директор з адміністративно-господарських питань НКК, Андрій Уштан , майстер Ц№2 ВНГ, ознайомили гостей з історією нафтовидобутку та з особливостями виробничого процесу.

Для проведення ознайомчих екскурсій на нафтогазові об’єкти залучали працівників кафедр інституту нафтогазової інженерії, а саме: доцентів Богославця В.В.,  Іванова О. В.,  Григорського С. Я.,  Возного В. Р., асистента Псюка М. О. та аспіранта Токарука В. В.

В останній день практики відбулася зустріч польської делегації з керівництвом університету та Інституту нафтогазової інженерії, під час якої польські студенти подякували за організацію практики. Проректор з науково-педагогічної роботи проф. Мандрик О.М. закликав студентів не зупинятись та всебічно розвиватись, а також подякував куратору групи польських студентів-практикантів.  Директор Інституту нафтогазової інженерії Витязь О.Ю. подякував усім за те, що група зібралась, насмілилась та приїхала на стажування в ІФНТУНГ. Згодом кожний студент отримав сертифікат про проходження практики на відповідних базових нафтогазових підприємствах України.

   

 

 

Українська