Посилення викладання та навчання - стратегічна мета розвитку вищої освіти!

Забезпечення якості вищої освіти зараз є світовим трендом. Для нашої держави не менш важливим є розбудувати свою систему забезпечення якості вищої освіти. Основне місце в цьому напрямі займає викладання й навчання в університетах. Наш заклад вищої освіти завжди підтримував якісні зміни в освітній сфері. Так, представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – перший проректор Олег Мандрик і проректор з науково-педагогічної роботи Максим Карпаш взяли участь у Двоступеневому стратегічному практикумі для керівництва ЗВО, який організовано за підтримки громадсько-професійною спільноти «Вище» та Саксонського центру викладання та навчання вищої освіти в Лейпцигу (Німеччина). Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.

У рамках проекту було відібрано представників керівного складу 16 українських університетів, для яких організатори підготували тренінгові сесії та зустрічі з експертами з України та Німеччини. Загалом, тренінг спрямований на підтримку керівництва університетів у впровадженні змін задля покращення якості навчання і викладання. Основна мета - показати, наскільки якість викладання та навчання впливає на якість освіти.

Так, 11 жовтня закінчився перший блок двоступеневого стратегічного практикуму для керівників ЗВО,  на якому учасники   працювали  над проєктом змін, який є стратегічно важливим для університету (акредитація навчальних програм, професіоналізація викладання та навчання, сприяння академічній цілісності та гарної наукової практики, і т.д.). У другій частині стратегічного практикуму, який відбудеться 16-17 грудня 2019, керівники ЗВО представлять свої (проміжні) результати та поглиблять тему управління змінами у вищій освіті.

Українська