Перша літня школа "Трансфер технологій"

     З 23 по 27 червня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти й газу проходить міжнародна перша літня школа “Трансфер технологій”. Перша літня школа організована з метою навчання українських учених в галузі трансферу технологій, ознайомлення з європейським досвідом в сфері підтримки інновацій, детального розгляду українських реалій в цій сфері в рамках проекту HUSKROUA/1101/194 “Транскордонна інноваційна мережа для трансферу технологій”, що фінансується Європейським Союзом
    У рамках літньої школи будуть представлені як власне європейський досвід, так і українські реалії, досвід успішних університетських стартапів. Особливий інтерес становлять доповіді про управління проектами інноваційних підпиємств (Технічний університет Кошице, Словаччина), європейський досвід у створенні стартапів та інкубації бізнесу (Університет Мішкольца, Угорщина) та комерціалізацію технологій, розроблених в університетах (Північний університетський центр Бая Маре Технічного університету Клуж-Напока, Румунія).
    Актуальними для вітчизняних навчальних закладів є доповіді різноманітного спрямування від української групи виконяння проекту щодо інтелектуальної власності, підготовки описів технологій, оцінювання інвестиційної привабливості технологій, складання та подання презентацій тощо.
    Загальною метою проекту є посилення трансферу технологій у транскордонному регіоні Угорщини-Словаччини-Румунії-України та забезпечення того, що партнерські університети будуть в стані запропонувати нові технології на змінні потреби регіональних підприємств. Кокретною метою проекту є створення інноваційної міжуніверситетської мережі у партнерських угорських, словацьких, румунських та українських університетах з метою втановлення ефективної системи партнерства з регіональними підприємствами та почати трансфер університетських технологій на ринок до кінця 2015 року.

    Місце проведення:

аудиторія 9124
кафедри технічної діагностики та моніторингу
ІФНТУНГ
вул. Карпатська, 15
м. Івано-Франківськ

    Програма першої літньої школи “Трансфер технологій”

    Контактна особа:

Максим Олегович Карпаш, докт. техн. наук, директор Науково-дослідного інституту
нафтогазової енергетики і екології, ІФНТУНГ.
тел. +380(3422)42002,
факс +380(3422)40089.

ФОТО І ВІДЕО

О. Карпаш, проректор з наукової роботи виступив з напутнім словом на відкритті першої літньої школи “Трансфер технологій”    

 

 

Українська