Пам'ять про героїв житиме вічно!

Сьогодні, 21 листопада, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу біля пам’ятного знаку полеглим студентам ІФНТУНГ – воїнам АТО відбулось урочисте віче з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Цей день – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які назавжди змінили життя багатьох українців, об’єднавши їх в єдиній, соборній та незалежній Україні. Присутні на віче - адміністрація університету, студенти, викладачі, працівники, вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО, серед яких й наші молоді студенти – Тарас Зозуля та Андрій Прошак. В оточенні почесної варти курсантів квіти до пам’ятного знаку поклали офіцери кафедри військової підготовки ІФНТУНГ, учасники АТО – майор Хомазюк О. Г. та майор Меркалевич В. С.

До присутніх звернувся ректор університету, академік НАН України Крижанівський Є. І.: «Ми сьогодні зібрались, щоб вшанувати пам'ять про тих, хто поклав на вівтар України найдорожче – своє життя, за те, щоб ми могли тут, в стінах нашого університету здобувати знання, будувати плани на майбутнє, радіти життю…Вони,  як і ми,  теж хотіли мріяти, радіти, любити у вільній, незалежній Українській державі. І ми не маємо права забувати про це. Я дякую вам - представникам студентства, за те, що ви ніколи не були байдужими до долі нашої державності. Знайте – ми завжди будемо поважати ваш вибір, думки, будемо підтримувати наше законне право жити у незалежній державі! Від всього колективу університету хочу запевнити, що ми створюємо і будемо створювати всі умови для того, щоб студенти отримали належні знання, стали фахівцями у своїй галузі, щоб спільними зусиллями ми зуміли збудувати велику, вільну, незалежну Україну   ̶  країну, про яку ми мріємо і за яку боремось!»

Хоча Революція Гідності охрещена кров’ю, вона все ж показала, що наша молодь - справді прогресивна та патріотична. «Студентство – це рушійна сила пробудження свідомості нації», - відзначила голова Студентського парламенту Марія Адамович.

Учасник АТО, в. о. начальника навчального відділу кафедри військової підготовки, підполковник Лісафін Д. В. закликав присутніх: «Єднаймо наші зусилля, єднаймо пам'ять про тих, хто ніколи не повернеться додому. Бажаю всім мирного неба та рідної землі під ногами!» Саме пам’ять про ці події повинна нас змінити, навчити бути небайдужими, брати на себе бодай маленьку, але відповідальність.

Урочисте віче, проведене за ініціативи ректорату, Студентського парламенту та за організації Центру культури і дозвілля студентів, завершилось «духовним гімном» — «Молитва за Україну» та піснею «Вставай, народе» у виконанні Каріни Іванюк.

Ми віримо й надіємось на перемогу добра над злом та краще майбутнє нашої Батьківщини!

 

Українська