Очільник області ознайомився із досягненнями університету

До єдиного в Україні закладу вищої освіти нафтогазового профілю 18 вересня завітав новообраний голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Денис Шмигаль. Разом із очільником області в Івано-Франківський національний технічний університет завітали: заступник голови ОДА Дмитро Романюк, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович і начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Джигіта.

Від університету гостей привітали: ректор Євстахій Крижанівський, перший проректор Олег Мандрик, проректори – Максим Карпаш, Ліліана Гораль, Сергій Куровець, Ігор Чудик, директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Дмитро Дзвінчук, директор Інституту архітектури, будівництва та енергетики Мирослав Мазур.

Відзначимо, що це перший візит Дениса Шмигаля в ІФНТУНГ на посаді очільника області, тому розпочався він зі знайомства з керівництвом і життєдіяльністю нашого закладу.  

Ректор Євстахій Іванович одразу ж окреслив основну амбітну ціль університету – забезпечення енергетичної безпеки держави через збільшення власного видобутку газу. Адже, на переконання науковців, в Україні є реальна можливість суттєвого збільшення видобутку цих енергоносіїв, оскільки вони є відновлюваними. Над вирішенням цього завдання в ІФНТУНГ працюють уже тривалий час, і на сьогодні розроблено потужну програму загальнодержавного рівня – «Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України». Однак, для того, щоб досягти зазначеної мети, необхідна злагоджена робота, а саме потрібно об’єднати зусилля науковців, виробничників і влади.

Також Євстахій Крижанівський переконаний, що в Україні не існує подібного технічного освітнього і наукового центру нафтогазового профілю за рівнем матеріальної бази: «На сьогодні університет готовий виконувати не лише освітню функцію, а й надавати комплекс послуг для області та держави загалом, адже ми володіємо достатнім кадровим, науковим і матеріальним потенціалом». Так, науковців університету можна залучати до врегулювання проблеми Домбровського кар’єру та пошуку можливостей прогнозування ризиків техногенних проблем у регіоні.

Відвідавши високотехнологічні лабораторії, геологічний музей, спортивний комплекс ім. Гемби А. П., наукове містечко «Нова Енергія» та інші структурні підрозділи університету, Денис Шмигаль високо оцінив матеріально-технічну базу освітньої установи, яка вдало поєднує науку і практику із застосуванням найсучасніших технологій. Відповідно, студенти ІФНТУНГ мають усі умови для того, щоб стати висококваліфікованими фахівцями.

Українська