Німецькі та українські студенти поспілкувались у рамках міжуніверситетського заходу «Діалог молоді: змінюємо країни і світ»

Наукове містечко «Нова енергія» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу стало платформою для молодіжного діалогу у рамках німецько-українського проекту «Forest Exchange II» за програмою «Німецько-українські зустрічі молоді» Фонду «Пам'ять, відповідальність, майбутнє». Метою заходу є сприяння діалогу студентства у важливих суспільно-політичних темах задля кращого розуміння між народами.

4 вересня цього року делегації студентів з університе­тів ФРН – ім. Гумбольдта (Берлін), ім. Фрідріха Шіллера (Йена), ім. Альберта Людвіга (Фрайбург), сталого розвитку (Еберсвальде) та вищих і професійних шкіл з Нойбранденбурга, Ерфурта та Грайфсвальда, студенти зі Львова зустрілись у стінах ІФНТУНГ із студентством Прикарпаття. В міжуніверситетському заході «Діалог молоді: змінюємо країни і світ» з української сторони взяли участь студенти різних напрямів підготовки ІФНТУНГ, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Національного лісотехнічного університету України.

Німецьку та українську делегації привітав проректор з науково-педагогічної роботи університету Карпаш М. О. З історією університету та міжнародними проектами, в яких бере участь ІФНТУНГ, присутніх познайомив керівник відділу міжнародних зв’язків  Воронич А.Р.

Німецькі та українські студенти мали можливість розповісти про свої виші та напряму поспілкуватись між собою, шукати спільні інтереси, довідатись – чим та як живе сучасна молодь в різних країнах, як бачить своє майбутнє.  Опісля студенти ІФНТУНГ провели для гостей екскурсію Науковим містечком «Нова енергія» та Івано-Франківськом. Варто відзначити, що зустріч пройшла у теплій, невимушеній  атмосфері. І це вселяє надію, що молоді люди, не зважаючи на місце проживання, шукатимуть для себе те, що їх об’єднує, пам’ятаючи про відповідальність перед майбутнім.

Довідково. Німецько-український про­ект «Forest Exchange II» за програмою «Німецько-українські зустрічі молоді» Фонду «Пам'ять, відповідальність, майбутнє» реалізовується у співпраці з німецькою організацією APOLLO. Ре­зультатом проекту має стати створення відеофільму для розміщення на порталі YouTube.

Українська