Нові горизонти та великі перспективи: в ІФНТУНГ урочисто розпочали новий навчальний рік

З нагоди початку нового 2018-2019  навчального року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась  урочиста подія ─ посвята першокурсників у студенти ІФНТУНГ. Розділити з ними це особливе свято зібрались старшокурсники, батьки, професорсько-викладацький склад, високоповажні гості та всі охочі.

Святкова атмосфера панувала сьогодні на стадіоні ІФНТУНГ: одягнені у вишиванки першокурсники семи інститутів, Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, Коледжу електронних приладів, учні Фізико-технічного ліцею вишикувались колонами з директорами інститутів та навчальних закладів, трибуни заповнили представники адміністрації, викладачі, батьки, гості. Учасники свята передовсім віддали шану тим, хто загинув у боротьбі за незалежність України. Саме студенти нашого університету в усі часи незалежності були попереду як у наукових здобутках, так і в боротьбі за демократичні цінності. Те, що наші студенти, викладачі, працівники перебували на передовій — цьому підтвердження. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих студентів нашого університету – Романа Зозулю та Андрія Прошака.
Під звуки Гімну України над стадіоном гордо замайорів Державний Прапор України, підняти який випала висока честь  Кісю С. Я. – директору інституту післядипломної освіти, професору кафедри теорії економіки та управління, Запухляк І. Б. – доктору економічних наук, професору кафедри прикладної економіки та студентам-відмінникам навчання: Адамович М. – виконуючій обов`язки голови Студентського парламенту університету, Журавлю А. – магістру інституту нафтогазової інженерії, майстру спорту України, чемпіону Європи та світу з  карате.

З вітальним словом до студентів звернувся ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Крижанівський Є.І., який привітав першокурсників з важливою подією у житті та відзначив, що у них є всі умови для того, щоб стати досвідченими фахівцями в обраній галузі та допомогти своїй країні на шляху до енергетичної незалежності, яка 27 років впевнено іде шляхом незалежної правової європейської держави. Університет прикладе всіх зусиль, щоб студенти не розчарувались у своєму виборі, могли працювати на благо розбудови нашої держави, оскільки сьогодні, як ніколи, наша  держава має потребу у молодих, здібних фахівцях та науковцях. Більше п`ятдесяти тисяч випускників університету ─ це наша гордість! Щиро та по-батьківському, Євстахій Крижанівський побажав першокурсникам і всім присутнім Божого Благословення, здоров’я та натхненної праці.

Запрошений на свято віце-ректор Івано-Франківського Богословського Університету Борис Гобир  запросив присутніх до спільної молитви за українську молодь, студентство, університет та Україну. Привітати студентів та університет прибули також високоповажні гості: Пасічняк І.М. — заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Марцінків Р.Р. — міський голова міста Івано – Франківська, Ева Матуска — завідувач  кафедри менеджменту Поморської Академії в Слупську, Дідух П.О. – начальник управління СБУ Івано-Франківської області, Рудко В.П. – голова Асоціації випускників ІФНТУНГ, Ходак Л. – голова наглядової ради ГО «Івано-Франківський ІТ кластер», Мальчик О.В. – директор бізнес – підрозділу Захід ПАТ «Укрнафта», Амунд Миклебуст — представник Норвезько-Української Торгової Палати. У своїх виступах гості високо оцінили освітній та науковий потенціал ІФНТУНГ, його престиж в Україні та за кордоном. Приємно було почути слова подяки від заступника голови Івано-Франківської ОДА Ігоря Пасічняка та міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, які гідно оцінили співпрацю місцевої влади з ІФНТУНГ та підкреслили перспективність і важливість впровадження наукових розробок для енергетичної незалежності країни.

Традиційну присягу першокурсника ІФНТУНГ з хвилюванням повторили всі, хто вперше переступить пороги навчальних аудиторій. Саме для них пролунав сьогодні перший нешкільний дзвінок. В один голос першокурсники обіцяли систематично та сумлінно здобувати знання, дбати про добре ім’я університету, гідно нести звання студента та патріота України.

На свято до першокурсників завітали богиня мудрості Афіна, бог мистецтва Аполлон. Вони вручили ректору Ключ Знань, який було передано студентам – першокурсникам з найвищими вступними рейтингами – Оксані Бойчук і Дмитру Магдію.  Перепустку до студентського життя – студентський квиток, їм символічно та з жартівливими порадами передали учасники команди КВН «Наф і Га». Під звуки фанфар з вартою  нафтовиків та дівчатами завітала у гості Її Величність ─ королева Нафти, яка провела урочистий ритуал посвяти нафтою на вірність обраній професії. 

Завершилась дійство ефектним та яскравим  видовищем запалювання перед університетом Вогню знань та людської мудрості.

Цьогорічна посвята першокурсників викликала багато позитивних емоцій та вражень і відзначилась високим рівнем організації. Цікаве та насичене театралізоване дійство, яке розпочалось після офіційних привітань, вкотре успішно підготували працівники Центру культури та дозвілля ІФНУНГ (Директор — Іван Тимків). Свято вразило присутніх прекрасним сценарієм, підбором, постановкою та виконанням художніх номерів, до яких залучили талановитих студентів та працівників вишу. Без сумніву, наші студенти є надзвичайно активними, вони встигають поєднувати навчання, заняття спортом та розвивати свої артистичні таланти, а в цьому їм успішно допомагає Центр культури та дозвілля університету.

На завершення свята урочистим маршем по святковій доріжці пройшли курсанти кафедри військової підготовки та офіцери запасу.

Велика подяка дикторам свята – доценту кафедри історії та політології Наталії Концур та Василюку Тарасу.

Вітаємо професорсько-викладацький склад та працівників університету, студентів та першокурсників з початком нового 2018-2019 навчального року!

Нехай цей навчальний рік стане для всіх вас відправною точкою до підкорення нових вершин!

 

 

 

Українська