Новообраний ректор ІФНТУНГ поділився на прес-конференції своїми планами на найближчі 5 років

7 вересня 2017 року в залі засідань ректорату Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулась прес-конференція щодо підсумків виборів на посаду ректора університету. На медійному заході були присутні члени оргкомітету виборів, адміністрація ІФНТУНГ, директори інститутів, численні представники ЗМІ, гості.

Розпочав прес-конференцію Голова організаційного комітету виборів – директор ІГПДУ, проф Дзвінчук Д. І., який офіційно, відповідно до  підсумкового Протоколу № 7 від 6 вересня 2017 року виборчої комісії оголосив академіка НАН України Крижанівського Є. І. переможцем виборчих перегонів, який обійматиме посаду ректора ІФНТУНГ найближчі 5 років після підписання контракту з Міністерством освіти і науки України. Він привітав новообраного ректора з високим рівнем довіри, яку висловив йому колектив університету: Євстахій Крижанівський набрав 64,9 % від загальної кількості голосів.

Від імені колективу ректора привітав голова профспілки працівників університету М. Дранчук, багато теплих слів на його адресу пролунало від ректорату та Голови асоціації випускників ІФНТУНГ. Після привітань Євстахій Крижанівський поділився своїми планами на найближчі 5 років. У своєму виступі він зазначив, що ІФНТУНГ пройшов складний шлях становлення – від небезпеки втратити себе до IV рівня акредитації, статусу Національного, інтеграції в міжнародний освітній та науковий простір.  Але вишу є ще куди рости. Вже розпочата робота та є певні досягнення університету для здобуття ним статусу дослідницького. Університет розробив та реалізовує програму з підвищення енергетичної безпеки держави.  У планах започаткувати дуальну форму освіти, щоб студенти могли поєднати навчання і роботу за фахом. А ще – оновлений стадіон відповідно до олімпійських стандартів, а ще …

Ректор також анонсував низку важливих засідань та зустрічей на високому рівні, що відбудуться найближчим часом в ІФНТУНГ та за участі університету: виїзне засідання МОН України, зустрічі з представниками паливно-енергетичного комплексу. Це свідчить про великий авторитет вишу, який відіграє важливу роль в освітньому та науковому процесі країни.  

Ректор подякував всім за довіру, опісля спілкувався з представниками ЗМІ.

 

 

 

Українська